MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung bejelentette a vállalat első 55 colos képátlójú, 1000R ívelt gaming monitorát, az Odyssey Arkot, amely új formavilággal csatlakozik a termékcsalád korábbi tagjaihoz. A nagyméretű kijelző a 165 Hz-es frissítési rátának, 1ms válaszidőnek (GtG), valamint az Ark Dial exkluzív vezérlőnek és továbbfejlesztett pilótafülke módnak köszönhetően páratlan játékélményt biztosít.

Nagy örömmel mutatjuk be különleges, új generációs Odyssey Ark gaming monitorunkat. Az 55 colos, 1000R ívelt monitor a játékosok igényeihez alkalmazkodva prémium, filmszerű képminőséget nyújt, lenyűgöző térhatású hangzást biztosít és sokoldalú kezelőfelületet kínál – mondta el Hyesung Ha, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának ügyvezető alelnöke. – A játékosok új élményekre vágynak, a Samsung az Odyssey Ark fejlesztésekor ezt tartotta szem előtt. Az Odyssey sorozat legújabb tagja, az iparág egyik vezető szereplőjeként fokozza a játékélményt, miközben magas minőséget képvisel.”

Az egyedülálló Odyssey Ark gaming monitor személyre szabható, sokoldalú kezelőfelülettel nyújt kimagasló filmes élményt és rendkívüli játékteljesítményt. Az Odyssey termékcsalád legújabb tagját a CES 2022 kiállításon mutatták be, ahol elnyerte az Innovációs Díjat.

Érzékekre ható, új filmes élmények

Az 55 colos nagyméretű, 1000R ívelt kijelző alkalmazkodik az emberi látómezőhöz, és a periférikus látással érzékelt tartalmak is kiváló minőségben jelennek meg. A továbbfejlesztett Pilótafülke üzemmód segítségével az állítható magasságú monitorállvány dönthető és forgatható, ami még kiemelkedőbb játékélményt nyújt, így a gamerek bármilyen virtuális világban elmerülhetnek.

Az Odyssey Ark a Samsung Quantum Matrix technológiáját alkalmazza, amelynek köszönhetően a sűrűn elhelyezett LED-ek kifinomultan és precízen vezérelhetők. Az újonnan hozzáadott 14 bites processzornak és a kifinomult világításvezérlési technológiának köszönhetően 16 384 különböző szín megjelenítését teszi lehetővé, így a gamerek valósághű grafikákat, még tisztább sötét és világos színeket érzékelhetnek.

A millió az egyhez arányú kontrasztérték még a legfinomabb részleteket is rendkívüli tisztasággal emeli ki. Emellett a Neural Quantum Processor Ultra új szintre helyezi a tartalom minőségét, mivel 20 neurális hálózat által létrehozott adatok segítségével minden vizuális részletet felerősít, és a tartalmakat akár 4K felbontásra is feljavítja.

A kiváló moziélmény érdekében az Odyssey Ark a Samsung Matt kijelző és Sound Dome technológiáját alkalmazza. A Matt kijelző egyszerre nyújt védelmet tükröződés és a becsillanás ellen, illetve csökkenti a zavaró tényezőket, így a felhasználók kizárólag az előttük megjelenő tartalomra tudnak összpontosítani. Az Odyssey Ark kiváló hangzást biztosít az MI Adaptív hanggal és Dolby Atmosszal ellátott Sound Dome technológia segítségével, amely fokozza a térhangzást. Az egy-egy sarokban lévő négy hangszóró és a két központi mélyhangfal a 60 W-os 2.2.2 csatornának köszönhetően valósághű és gazdag hangzást eredményez, a legalacsonyabb 45 Hz-es hangokkal rendelkező bármely játékképernyő vagy játékhangsáv közül.

Gamereknek fejlesztett játékteljesítmény

Az Odyssey Ark gaming monitor 165Hz-es frissítési rátával, 4K (3,840×2,160) felbontással, AMD Freesync Premium Pro funkcióval, valamint 1ms válaszidővel érkezik, biztosítva a tűéles képminőséget, aminek köszönhetően a gamerek akár egy akciódús játék közben is előnyre tehetnek szert.

Sokoldalú kialakítás az ideális beállításokért

A játékosok számára egyre fontosabb a személyre- és testreszabott játékélmény. Az Odyssey Ark számos megújult funkciót kínál, így például a játékosok maguk állíthatják be a képernyő méretét, dőlésszögét, valamint a képarányt a lehető legjobb játékélmény eléréséhez. A napenergiával működő Ark Dial – az Odyssey Ark exkluzív vezérlője – segítségével a különböző beállítások, beleértve a Flex Move kijelzőt, a Több ablakos nézetet, a Gyorsbeállításokat és a Játéksáv funkciót, gyorsan és egyszerűen vezérelhetők.

Flex Move kijelző funkciónak köszönhetően a felhasználók beállíthatják többek között a képernyő méretét (55 és 27 col között), a monitor dőlésszögét, valamint a 16:9-es, 21:9-es és 32:9-es képarányok közül kiválaszthatják a számukra legideálisabb méretezést mindössze egy érintéssel az Ark Dial segítségével. Ezek a lehetőségek pedig nem csupán a vízszintes, hanem a függőleges elrendezés esetében is érvényesülnek, így a felhasználók többféleképpen tehetik személyre szabottá a vizuális élményt. A Több ablakos nézetnek köszönhetően a képernyő teljes mértékben kihasználható, ugyanis a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vízszintes elrendezés esetében négy, míg függőleges elrendezés esetében három képernyőt jelenítsenek meg egyszerre. Így a jövőben már nem szükséges több monitor használata, vagyis a gamerek is zavartalanul élvezhetik a játékokat.

Játéksáv egy olyan hatékony funkció, amellyel gyorsan és egyszerűen megtekinthető a játék állapota, de a fontosabb beállítások is elérhetők anélkül, hogy ki kellene lépni a játékból. Az FPS (másodpercenkénti képkocka), a HDR (nagy dinamikatartomány) és a VRR (változó frissítési ráta) ellenőrzésétől az olyan beállításokig, mint a képernyőarány, a válaszidő és a játékkép mód, a Játéksáv a játékos kezébe adja az irányítást és a győzelemhez vezető utat.

Az Ark Dial nemcsak napelemmel van felszerelve, hanem USB Type-C csatlakozással is tölthető, így nincs szükség eldobható elemekre.

A Samsung Odyssey Ark Magyarországon szeptember közepétől lesz elérhető, 1,099,900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

[Termékjellemzők]

Modell G97NB
Kijelző Kijelzőméret 55”
Lapos / Ívelt 1000R Ívelt
Képarány 16:9
Processzor Neural Quantum Processor Ultra
Matt kijelző Igen
Háttérvilágítás Quantum Mini LED (Local Dimming)
Statikus kontrasztarány 1,000,000 : 1
Felbontás 3,840 x 2,160
Válaszidő 1ms (GTG)
Frissítési ráta Max. 165Hz
Gaming funkciók VRR FreeSync Premium Pro
Samsung Játékközpont Igen
Egyéb Ark Dial, Flex Move kijelző, Több ablakos nézet, Játéksáv, Játékmód
Általános jellemzők Auto Source Switch + Igen
Szemkímélő mód Igen
Villódzásmentes technológia Igen
Adaptív fényerő Igen
Off Timer Plus Igen
Hang Teljesítmény 60W
Hangkimenet 2.2.2ch (4 hangszóró és 2 mélynyomó)
Frekvenciaválasz 45Hz ~ 20KHz
Dolby Atmos Igen
Csatlakoztathatóság HDMI HDMI 2.1 (4EA), HDMI-CEC
Lan Port RJ45 (1EA)
 

 

Dizájn

Szín Fekete
Állvány HAS (Állítható magasságú állvány)
Dönthető Igen
Forgatható Igen (Pilótafülke mód)
Fali konzol Igen (200×200, 300×300, 400×400)
2022.08.17.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+