MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi ismét megmutatta, miért ő a világ egyik legnagyobb tech óriása.

A Xiaomi eheti bemutatóján a szokásos telefonos újdonságok után valami egészen meglepőre terelődött a figyelem: a színpadon megjelent CyberOne, aki üdvözölte a vezérigazgatót, majd átnyújtott neki egy szál virágot.

A vezérigazgató elmondta:

A CyberOne mesterséges intelligenciáját és mechanikai képességeit a Xiaomi Robotics Lab saját maga fejlesztette ki. Sokat fektettünk be a K+F-be, amely számos területet felölel, beleértve a szoftver-, hardver- és algoritmus-innovációt.”

A humanoid robotok a látásra támaszkodnak környezetük feldolgozásához. A saját fejlesztésű Mi-Sense mélységlátó modullal és mesterséges intelligencia-algoritmussal kombinálva a CyberOne képes érzékelni a 3D-s teret, valamint felismerni az egyéneket, gesztusokat és kifejezéseket, lehetővé téve számára, hogy ne csak lássa, hanem fel is dolgozza a környezetét.

Egy kicsit még esetlen CyberOne járása :)

 

A világgal való kommunikáció érdekében a CyberOne egy saját fejlesztésű MiAI környezeti szemantikai felismerő motorral és egy MiAI vokális érzelem-azonosító motorral van felszerelve, amely lehetővé teszi 85 fajta környezeti hang felismerését és az emberi érzelmek osztályozását. A CyberOne képes felismerni a boldogságot, és akár meg is vigasztalja a felhasználót szomorúság idején. Mindezek a funkciók a CyberOne feldolgozó egységeibe vannak beépítve, amelyek egy ívelt OLED-modullal párosulva jelenítenek meg valós idejű interaktív információkat.

A Xiaomi azt mondja, a CyberOne széleskörűen felhasználható lesz, de addig még nagyon hosszú út vezet:  egyelőre valószínűleg az a legésszerűbb, ha a CyberOne-t a Honda Asimo-jának tekintjük: egy ígéretes kísérlet, amely jó márkanagykövetként szolgál a Xiaominak.

 

(x) hirdetés
2022.08.13.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+