MojAndroid
(x) hirdetés

A Meta ma bejelentette, hogy a végpontok közötti titkosítást kiterjeszti egyes Messenger-csevegésekre. A közösségimédia-óriás közölte, hogy ettől a héttől kezdődően a tesztben részt vevő emberek leggyakoribb csevegéseiket automatikusan végpontok közötti titkosítás védi.

A technológiai óriáscég bejelentése napokkal azután történt, hogy belekeveredett egy abortusz vádjával szembesülő tinédzser nebraskai ügyébe, ahol a cég privát Facebook-üzeneteit átadta a rendőröknek. Nevezetesen, ha ezeket az üzeneteket végpontok közötti titkosítás védi, a Meta nem tudta volna átadni ezeket az adatokat.

A Meta először 2016-ban tesztelte a Messenger végpontok közötti titkosítási funkcióit „titkos beszélgetések” céljából. Később ezt a védelmet 2021-ben kiterjesztette a hang- és videohívásokra is. Januárban a vállalat bevezette az opt-in végpontok közötti titkosítást a csoportos csevegésekhez és a Messenger hívásokhoz, azonban ellentétben a Meta másik népszerű csevegőalkalmazásával, a WhatsApp-al, a végpontok közötti titkosítás alapértelmezetten még mindig nincs engedélyezve minden beszélgetésnél.

Jöhetnek a titkosított biztonsági mentések is

A vállalat a „biztonságos tárolás” megoldását is teszteli a végpontok közötti titkosított beszélgetésekhez iOS és Android rendszeren. A felhasználók PIN-kóddal vagy kóddal védve feltölthetik Messenger biztonsági kulcsait harmadik fél felhőszolgáltatásaiba, például az iCloudba vagy a Google Drive-ba. A cég azt mondta, hogy a biztonsági mentés a Meta szervereken marad.

A biztonságos tárolás jelenleg csak a végpontok közötti csevegéseket védi – például a csoportos beszélgetéseket – iOS és Android rendszeren, és nem alkalmazható a nem titkosított csevegésekre és a Messenger webes és asztali alkalmazására.

Évekig tartó kritikák után a WhatsApp tavaly végre elkezdett titkosított biztonsági mentést kínálni több mint 2 milliárd felhasználójának. Míg a csevegőalkalmazás mindig végponttól végpontig terjedő titkosítási védelmet kínált a csevegésekhez, a biztonsági mentései nem voltak védve, így potenciálisan hozzáférhettek az összes adathoz a bűnüldöző szervek számára.

A Meta azt ígéri, hogy várhatóan 2023-ig minden alkalmazásában bevezeti az alapértelmezett, végpontok közötti titkosítási védelmet.

2022.08.12.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+