MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi online hackathont szervezett, amely a mobiltermékeken és a hétköznapi háztartási termékeken kívül futurisztikusa ötletekre is összpontosított.

A Xiaomi Group által szervezett harmadik online hackathon első helyezést elért MiGu Headband projektje kiemelkedik a megszokott okosotthon projektek közül, ugyanis agyhullámokon keresztül vezérelné okoseszközeinket. A fejpánton három olyan pont található, amely elektromos jeleket fogadhat, a felhasználó EEG-je a pontok közötti potenciálkülönbség alapján leolvasható, amiből pedig már a szoftver ki tudja találni, pontosan milyen műveletet szeretne a felhasználó elvégezni, így a MiGu Headband segítségével a felhasználók agyhullámok segítségével vezérelhetik az okosotthonukat.

Bár a Xiaomi MiGu Headband projekt jelenleg nagyon futurisztikusnak tűnik, a technológia rohamosan fejlődik, így a jövőben még több hasonló technológiájú terméket láthatunk majd a piacon. A Xiaomi Hackathon győztese, a MiGu Headband jelenleg a prototípus stádiumában van, és még nem tudni, hogy valódi termék válik-e belőle, de a Xiaomit ismerve, semmiben nem lehetünk biztosak. Talán ez a kütyü segítene kitalálni.

(via)

2022.08.08.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+