MojAndroid
(x) hirdetés

A Google egy maroknyi új funkciót vezet be a Térképhez, ebből az egyik legérdekesebb a helymegosztás jelentős frissítése, amely lehetővé teszi érkezési és indulási értesítések fogadását.

A Google Térkép olyan helymegosztási értesítéseket vezet be, amelyek figyelmeztethetik a felhasználót, ha valaki megérkezik vagy elhagy egy bizonyos helyszínt.

Tegyük fel, hogy koncertre indulunk egy baráti társasággal. Ha nekünk, és barátaink is be van kapcsolva a helymegosztás, akkor láthatjuk, ha egy megjelölt helyszínre ismerőseink már megérkeztek, vagy éppen már elhagyták azt.

Az adatvédelemmel kapcsolatban a Google azt mondta, hogy „csak olyan személyek számára lehet értesítést beállítani, akik már alapból engedélyezték a helymegosztást egy másik személlyel”. A bekapcsolt funkcióval az alkalmazás az adott felhasználónak is értesítést küld az aktív helymegosztásról és az érkezési értesítésekről is.

Persze a teljses helymegosztás leállítása mellett ez a funkció önállóan is kikapcsolható lesz a beállításokban. A frissítés hamarosan globálisan elérhető lesz Androidra és iOS-re is.

(via)

2022.07.29.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+