MojAndroid
(x) hirdetés

Kínában az okostelefonok piacán rég nem tapasztalt hanyatlás figyelhető meg. A rendkívüli járványügyi szabályozások miatt a fogyasztók és a piaci szereplők körében is általános bizonytalanság terjedt el. Egyedül a Honor ért el sikereket az előző negyedévben, írja a Reuters alapján a VG.hu

A Counterpoint Research szerint a kínai okostelefon-eladások az április és június közötti időszakban 14,2 százalékkal estek vissza az előző évhez képest, és ez évtizedes mélypontot jelent. Kína gazdaságára egyre inkább hatással vannak a szigorú Covid-szigorítások, ami az ipari szereplők körében is egyre nagyobb bizonytalanságot ébreszt – számolt be róla a Reuters.

A negyedéves eladási számok 12,6 százalékkal alacsonyabbak 2020 első negyedévénél, amikor a koronavírus-járvány kitört Kínában, és az eladások a legrosszabbak voltak 2012 negyedik negyedéve óta, amikor megjelent az iPhone 5.

A fogyasztók egyre kevesebbet költenek, és az üzleti aktivitás is jelentősen lelassult a kínai zéró-Covid-politika miatt. Sanghaj kereskedelmi negyedét áprilistól májusig lezárták, és az országos szinten elrendelt járványügyi intézkedések folyamatosan gátolják a fogyasztók vásárlásait.

2022.07.28.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+