MojAndroid
(x) hirdetés

Nagy lekapcsolást jelentett be a Telekom.

A tervek szerint halad a Magyar Telekom a 3G-s hálózatok fokozatos lekapcsolásával, így a HVG információi szerint július 1-től már nem lesznek használhatóak azok a készülékek, amik nem tudnak 4G hálózatra csatlakozni. A vállalat oldalán bárki ellenőrízheti, hogy érintett-e a változásokban.

A Telekom még tavasszal elkezdte lekapcsolni a 3G-s hálózatot, aminek következtében a nem 4G képes telefonokon nem tudják többet használni a mobilinternetet, csak telefonálni és SMS-t küldeni. Akiket érint a változás, azt a cég üzenetben értesíti időben.

A Telekom létrehozott ezen felül egy weboldalt is, ahol praktikus információkkal látják el az érdeklődőket, amik segítségével könnyebben meg lehet állapítani, hogy a készülékünk és a SIM-kártyánk 4G illetve 5G képes-e. Ezen kívül az érdeklődők útmutatást kapnak arról, hogy szükséges-e módosítaniuk a készülékbeállítások között, például, hogy telefonjuk ne csak a 3G hálózatot engedélyezze. A régi SIM-kártyákat pedig a Telekom üzleteiben, vagy online igénylés esetén futáros kiszállítással lehet díjmentesen kicserélni.

(forrás)

2022.06.14.

+