MojAndroid
(x) hirdetés

A Google tegnap bejelentette, hogy befejezte a jelentősebb frissítéseket, így innentől kezdve csak az utolsó simítások vannak hátra, hogy az Android 13 debütálhasson.

Az Android 13 első fejlesztői előzetese februárban, az első nyilvános béta változata áprilisban, a második nyilvános béta változata pedig a nagy I/O bejelentéssel együtt, májusban érkezett meg.

Míg az Android 12 leginkább az új testreszabási lehetőségek bevezetésére összpontosított a Material You formájában, addig a 13 egy kisebb frissítés, amely ezeket a funkciókat kicsit tovább viszi az alkalmazásikon-témák és a felhasználói felület színváltozatai formájában. Ezen kívül a biztonság és adatvédelem oldaláról is tesz előrelépéseket, valamint natív támogatást nyújt a HDR videóknak vagy a Bluetooth LE Audiónak.

Az Android 12-vel járó bonyodalmak után valószínűleg a Google alig várja, hogy a 13 végre a nagyközönség számára is elérhető legyen, ami idén ősszel várható.

A Google – mint mindig – most is lehetővé teszi a végleges megjelenés előtt a rendszer kipróbálását mindazok számára, akik ezt meg szeretnék tenni. Ezúttal nemcsak mobilokon, de tableteken is működik majd az új rendszer. Az, hogy erre melyik készülék alkalmas, a Google fejlesztői webhelyén ellenőrizhető.

2022.06.10.

Ezeket már olvastad?

+