MojAndroid
(x) hirdetés

Sok-sok hónapnyi szóbeszédet követően végre hivatalossá vált: a Leica hivatalosan is a Xiaomi partnere lett. Az együttműködésnek először júliusban láthatjuk majd eredményét, hiszen ekkor kerül piacra az első telefon, ami már a közös munka gyümölcse lesz. Sokan úgy gondolják, hogy a Xiaomi 12 Ultra lehet ebből a szempontból a befutó, de egyelőre biztosat nem lehet mondani.

A történet pikantériája, hogy a Leica azért korábban már más gyártóknál is megfordult, elég csak a legutóbbi partnerre, a Huaweire gondolni, ahol meglehetősen gyümölcsöző volt a kapcsolat, ám az USA kereskedelmi tiltása más lépésre kényszerítette a Leicát. És természetesen a Huaweit is.

A Xiaomi képviselője pedig úgy nyilatkozott, hogy “a két cég elképzelései megegyeznek a mobilfotózás jövőjét illetően”. Lei Jun, a vállalat vezérigazgatója pedig hozzátette, hogy “a Xiaominak mindig az volt a célja, hogy a lehető legmagasabb szintre emelje a mobilfotózást, amit a mostani együttműködés még gyorsabban segíthet elérni.” Ha a korábbiakból indulunk ki, akkor tényleg jó esély mutatkozik erre, hiszen itt nem csak néhány filterről lesz szó, hanem hardveres és szoftveres kooperációról is, ami valóban sokat segíthet a képminőség javításán.

(forrás)

2022.05.23.

+