MojAndroid
(x) hirdetés

Még tavaly márciusban mutatkozott be a Xiaomi Mi Smart Band 6, aminek aztán hónapokkal később jött egy NFC-s változata is. A hatodik generáció legnagyobb vívmányai közé tartozott a nagyobb kijelző, valamint a véroxigénszint mérés, szóval bőven megérte rá frissíteni. Küszöbön van viszont a következő modell érkezése, amire jövő héten kerülhet sor.

Az eszköz egyik legnagyobb újdonsága a kijelzőhöz kapcsolódik majd, lévén egy minden eddiginél nagyobb, 192×490 képpont felbontású panel kerülhet a karkötőre, ami szélesebb kialakításával sokkal jobb átláthatóságot biztosít a vásárlók számára. Ezen felül a Xiaomi ezzel a modellel vezetheti be az okoskarkötők világába az Always On Display funkciót, ami korábban kizárólag az okosórákra volt jellemző.

Ami viszont inkább reményszinten sorolható az újdonságok közé, az a beépített GPS; igaz, óriási fegyvertény lenne az aktivitásmérők között. Korábban már volt ilyen modellről szó, de végül lefújta a gyártást a Xiaomi. Na majd hátha a Smart Band 7-nél végre sikerül. A NFC sem ördögtől való dolog, hiszen már a 6-osnak is van ilyen kivitele, szóval óriási dolgokra nem kell számítani, de hasznos funkciókra mindenképpen.

A 15 napos üzemidő még aktív használat mellett is biztosítva lesz a Band 7-es számára, amit úgy tud elérni az eszköz, hogy aktív GPS esetén csak bizonyos alapfunkciók működnek majd, ami éppen akkor fontos a felhasználó számára, mint például az értesítéskezelés vagy a lépésszámlálás.

Ezen felül úgy hírlik, hogy a Xiaomi Smart Band 7 okoskarkötőben visszatérnek olyan közkedvelt funkciók, mint az okos ébresztő (Smart Alarm), ami hozzájárul a könnyebb ébredéshez azáltal, hogy az eszköz akkor kelt fel, amikor a legközelebb állunk az éber állapothoz. Ez korábban már volt Xiaomi okoskarkötőben, de az előző generációból kikerült, így most inkább mint rég nem látott hasznos társat köszönthetjük újra.

2022.05.20.

+