MojAndroid
(x) hirdetés

A telefont kifejezetten azok számára fejlesztettek ki, akik a legmodernebb okostelefon-technológiára vágynak, beleértve a csúcsminőségű képalkotást, a magasabb szintű játékképességet és az erős hangfunkciókat, mindezt egy kompakt és modern kialakításban ötvözve.

“Az Xperia 1 IV az Xperia sorozatunk izgalmas folytatása” – nyilatkozta Nobuki Asahina, a Mobile Sales és Marketing vezetője. “A Sony-nál hiszünk abban, hogy a kreativitásnak nincsenek határai. Új modellünk, az Xperia 1 IV ezen filozófia szerint született. Az Xperia-sorozat arra inspirálja a felhasználókat, hogy valódi alkotókká váljanak, hiszen a tartalomkészítés a készülék minden aspektusát képes kezelni. Gyorsaságát tekintve úgy terveztük, hogy sebessége minden tekintetben a maximumot nyújtsa. Akár a kamera, akár a játék közbeni reakciókészség gyorsaságáról van szó, bizonyosak vagyunk abban, hogy ez az új Xperia termék el fogja varázsolni vásárlóinkat.”

Az Xperia 1 IV három objektívvel rendelkezik: egy 16 mm-es ultraszéles, egy 24 mm-es széles és egy új, egyedülálló, 85-125 mm-es valódi optikai teleobjektívvel, hogy az alkotók különböző tartalmak széles választékát készíthessék el.

A Sony a közvetlen visszajelzések alapján fejlesztette a “Videography Pro” funkciót, amely egy funkcióban foglalja össze a videózáshoz szükséges beállításokat. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén módosítsák az olyan beállításokat, mint a fókusz, az expozíció és a fehéregyensúly – akár felvétel közben is. A felhasználók akár 5-szörös sebességgel rögzíthetnek és játszhatnak le gyors mozgású jeleneteket és lassított felvételeket, köszönhetően annak, hogy a készülék mindegyik objektívje 4K HDR 120fps sebességű videót tud rögzíteni. A zökkenőmentes, rázkódásmentes képanyag rögzítése minden eddiginél könnyebb a legújabb Optical SteadyShot™ és FlawlessEye™ funkciókkal. Az Xperia 1 IV támogatja az Eye AF technológiát és a tárgykövetést is a videókhoz, így a készítő élesen fókuszálhat a témára, és több időt tölthet a felvétel komponálásával.

A Sony legújabb okostelefonja multi-frame felvételkészítést is lehetővé tesz, így a videók szélesebb dinamikatartományban rögzíthetők a felbontás csökkenése nélkül. Ezenkívül az Xperia 1 IV lehetővé teszi a zökkenőmentes zoomolást az ultraszéles látószögű és a teleobjektív perspektívák között, ami még nagyobb kreatív szabadságot biztosít.

A lenyűgöző képalkotás érdekében az Xperia 1 IV a továbbfejleszett optikai teleobjektívet gyönyörű bokeh-vel és fejlett autofókusz technológiával ötvözi. Mindhárom objektívnél lehetséges a Real-Time Eye AF és a 20 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvétel AE (automatikus expozíció)/AF HDR-rel, hogy emberekről és állatokról egyaránt tökéletes portrék készülhessenek, még gyorsan mozgó alanyok és kihívást jelentő felvételi körülmények esetén is. Emellett az Xperia 1 IV az AI fehéregyensúlyt használja a színek rögzítéséhez és korrigálásához a kihívást jelentő fényviszonyok mellett, ezzel elérve az élethű eredményt.

Az Xperia 1 IV-gyel a felhasználok könnyedén készíthetnek filmszerű tartalmakat is.

A játékhoz elengedhetetlen funkciók közé tartozik a 120Hz-es kijelző, a 240 Hz-es mozgáselmosódás-csökkentés és az érintésérzékelési-sebesség. Az Xperia 1 IV leegyszerűsíti a játékmenet megosztását az „RT record” funkcióval, ami lehetővé teszi felhasználóinak, hogy rögzítsék akár 30 másodpercet rögzítsenek a játékmenetből a gomb megnyomása előtt. A Game Enhancer funkció használatával a játékosoknak akár streamelésre is van lehetőségük, sőt, az élő közvetítés közben is van lehetőségük figyelni a nézők kommentjeit, így akár valós időben kommunikálhatnak velük.

Az Xperia 1 IV-et a Sony Music Entertainment-tel együttműködve alkották meg, így zenehallgatás terén is kiemelkedő élményt nyújt felhasználóinak.

Az új hangrögzítő funkció, a Music Pro professzionális minőségű felvételi lehetőségeket garantál az Xperia 1 IV egyedi felhőalapú jelfeldolgozó mechanizmusa által. A Music Pro pontosan olyanra konvertálja fel a készülékkel felvett hangokat, mintha egy profi stúdióban lettek volna rögzítve. A felhasználók otthon vagy akár út közben is felvehetik saját műveiket.

2022.05.12.

+