MojAndroid
(x) hirdetés

A prémium csomag exkluzív matricákat és reakciókat kínál. De ennyi elég lesz az előfizetéshez?

A Telegram az egyik legjobb azonnali üzenetküldő alkalmazás, amely olyan funkciókat is kínál, amelyet pl. a WhatsApp-ban sem találhatunk meg, ugyanakkor elkerüli a Facebook alkalmazás adatvédelmi problémáit. Az alkalmazás mögött álló csapat eddig nem törekedett bevételszerzésre, de ez hamarosan megváltozhat.

A felhasználók egy kisebb csoportja feldezett egy Telegram Premium előfizetésre utaló jelet, az alkalmazás 8.7.2-es iOS alkalmazásában, valószínűsíthető, hogy hamarosan érkezik tehát az új model, várhatóan az androidos alkalmazásba is. Jelenleg úgy tűnik, hogy sok extrára nem számíthatnak majd az előfizetők, ugyanis a szolgáltatás a jelek alapján csak új matrciákat és különleges reakciókat tartalmaz majd. Monetizálás szempontjából a Telegram azt az utat választhatja, hogy a matricák mindenki számára láthatók lesznek, azonban használatukhoz már szükséges lesz az aktív előfizetés is.

A Telegram megközelítése nem példa nélküli, hiszen más nagy szolgáltatók, mint a Discord és a Twitch, hasonló prémium szolgáltatást kínálnak olyan előnyökkel, mint a kibővített hangulatjelek és a felhasználói testreszabás lehetősége.

Feltételezhetjük, hogy a Telegram meglévő szolgáltatáskészlete ingyenes marad, és nem helyezik a prémium előfizés mögé az olyan funkciókat, mint a csoportos hívások, a nagyméretű fájlok feltöltése és a kiváló minőségű videók.

Nektek mi a véleményetek?  Használjátok a Telegramot? Előfizetnétek egy ilyen prémium szolgáltatásra?

2022.05.02.

Ezeket már olvastad?

+