MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple és a Samsung után a Google is meglépi: a felhasználók kezébe adják a lehetőséget, hogy otthon, szerviz nélkül is meg lehessen javítani a problémás mobiltelefont, írta meg a HVG.

A Google is csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, hogy a felhasználók szakszerviz nélkül is megjavíthassák a sérült mobiltelefont – jelentette be a keresőóriás pénteken. A Google azzal igyekszik zökkenőmentessé tenni a folyamatot, hogy – a Samsunghoz hasonlóan – ők is partnerségre lépnek az iFixit csapatával, hogy ketten együtt fejlesszenek ki olyan eszközöket, amikkel gyorsabb megjavítani a készüléket.

Mivel a keresőóriás a Pixel márkájú mobilokat forgalmazza, így a könnyítés ezekre a termékekre vonatkozik.

A kezdeményezést az Apple indította, miután a felhasználók évekig tartó könyörgése után a cég engedélyezte, hogy az iPhone-ok bizonyos részeit otthon, azaz szakértői közreműködés nélkül is ki lehessen cserélni. A vállalat akkor példaként a kijelzőt említette, de a felhasználók akár az akkumulátort is könnyedén kicserélhetik majd. A változás több okból is hasznos:

az ügyfeleknek nem kell megjárniuk a szervizt, ott sorban állni, és megvárni a javításra szánt időt – vagyis időt spórolnak. Emellett pedig pénzt, hiszen a javításért senki nem számol fel költséget.

A cserélendő alkatrészt persze ki kell fizetni, és ezt a felhasználó minden esetben a gyártótól tudja megvásárolni. A Google ezt a többiekhez hasonlóan bonyolítja, vagyis az általuk kínált mobilokhoz tartozó alkatrészt is ők fogják forgalmazni. A cég szerint az alkatrészeket minden olyan országban meg lehet majd vásárolni, ahol a Pixel eszközök is kaphatók. (A bevezetés konkrét időpontja még nem ismert, de még idén meg akarják valósítani.)

A Google bejelentése ugyanakkor egy jelentős előnnyel is bír: esetükben a régebbi eszközök, így például a 2017-es Pixel 2-es mobilok is javíthatóvá válnak. Ezzel szemben a Samsung most még csak az újabb Galaxy S20 és S21, valamint egy táblagép esetében kínál ilyesmit.

(HVG.hu)

(x) hirdetés
2022.04.08.

Ezeket már olvastad?

+