MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung bemutatja legújabb, a kreativitást és önkifejezést támogató csúcskészülékeit, a Galaxy S22 és S22+ okostelefonokat. A Galaxy S22 és S22+ dinamikus kamerarendszerei a továbbfejlesztett intelligens képfeldolgozással képesek minden pillanatból a lehető legtöbbet kihozni. Az egyedi kialakítású csúcsmobilokat fenntartható anyagokkal tervezték, így azok nemcsak stílusosak, hanem környezettudatosak is.

A Samsung legokosabb kamerájával tiéd az éjszaka

A Galaxy S22 és az S22+ a kamerateljesítmény új szintjét hozzák el, így a felhasználók azonnal, kiváló minőségben oszthatják meg az élményeiket. A Galaxy S22 széria új Nightography, éjszakai felvételek funkciójának, a 23 százalékkal nagyobb szenzornak[1] és az új, adaptív pixelszenzornak köszönhetően a kamera több fényt képes összegyűjteni, így részletesebb, élénkebb képek készíthetők, akár sötétben is[2]. A Galaxy S22 és az S22+ is 50 MP főkamerával, 10 MP teleobjektívvel és 12 MP ultraszéles látószögű lencsével érkezik, így a fotók minden alkalommal kiváló minőségűek lehetnek. Az új Automatikus kameraigazítás[3] funkció képes felismerni és követni egyszerre akár 10 személy mozgását is, akikre automatikusan fókuszál a kamera, így a családról vagy barátokról készített videókon mindenki tisztán látszik majd. Mindkét készülékben a továbbfejlesztett, mesterséges intelligencia alapú Digitális videóképstabilizátor segíti a videózást és csökkenti a rázkódást, így akár mozgás közben is profi felvételek készíthetők.

A Galaxy S22 és az S22+ a Samsung legújabb MI alapú technológiájával emeli új szintre a fotók minőségét. A Portré módban készült felvételek még tisztábbak lehetnek a Mesterséges intelligencia alapú mélyérzékelővel, az algoritmusnak köszönhetően pedig, a fényképeken látható arcokon a legapróbb részletek is élesen kivehetők lesznek. A megoldás ugyanilyen jól működik a kisállatok esetében is. A Galaxy S22 széria új Kisállat portré módjával az állatok szőre nem mosódik bele a háttérbe, így a házikedvencekről még élesebb képek készíthetők.

Kimagasló teljesítmény, amely tartja a lépést

A Samsung első 4 nm processzorával érkező Galaxy S22 és az S22+ készülékekere a legpörgősebb időszakban is egész nap számítani lehet. Az eddigi leghatékonyabb mesterséges intelligenciának és a gépi tanulásnak köszönhetően a készülékek kiemelkedő teljesítményre képesek, legyen szó streamelésről vagy munkáról. A hálózati viselkedés elemzésével a készülék hatékonyabbá teszi az alkalmazások teljesítményét és az éppen használt appra koncentrálja az erőforrásokat, így a használat még kényelmesebb lesz.

A szupergyors processzor mellé hosszú üzemidejű akkumulátor is szükséges, amely a Galaxy S22 esetében egész nap[4], a Galaxy S22+ mobilnál pedig akár egy napnál tovább is tart. A 25 wattos gyorstöltés[5] pedig mindkét készülék esetében még rugalmasabb használatot tesz lehetővé, a Galaxy S22+ pedig támogatja a 45 wattos szupergyors töltést is, így az akkumulátor még rövidebb idő alatt indulásra kész lehet.

A Galaxy S22 készülékek lenyűgöző kijelzőin még nagyszerűbb élmény a felhasználók kedvenc filmjének vagy sorozatának streamelése. Mindkét modell Dinamikus AMOLED[6] 2X kijelzővel érkezik, amely játékra és tartalomfogyasztásra is kiválóan alkalmas. A Galaxy S22 6,1 colos[7] kijelzője és a Galaxy S22+ 6,6 colos[8] paneljét is intelligens Láthatóságjavító technológiával tervezték, amely automatikusan a környezeti fényhez igazítja a kijelző működését és javítja a kontrasztot, így a tartalmak a lehető legjobb minőségben jelennek meg. A hardveres fejlesztéseknek köszönhetően tovább nőtt a kijelző fényereje is, az S22 esetében ez 1300 nites maximális fényerőt jelent, az S22+ pedig akár 1750 nites teljesítményre is képes.

Az S22 és S22+ biztosítja a folyamatos kapcsolatot a felhasználók között. A Samsung és a Google együttműködésének köszönhetően elérhető a Google Duo[9] élő megosztás[10], amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók közösen nézzenek meg fotókat vagy együtt készítsenek jegyzeteket, akkor is, ha éppen távol vannak egymástól.

Mesteri tervezés és tartós kivitelezés

A Galaxy S22 és az S22+ készülék is az S széria ikonikus, a Készülék keretével egybeolvadó kameraszigetével érkezik, amely szinte tökéletesen illeszkedik a készülékház fém keretéhez, így letisztult és látványos egységet alkot. Mindkét készülék jellegzetes sík kijelzővel és a lenyűgöző, matt üvegfelülettel érkezik, amelyek karcsúbb és kifinomultabb megjelenést biztosítanak. Az S sorozat készülékeinek keskeny, szimmetrikus kameraegységét úgy tervezték, hogy illeszkedjen a készülék színéhez. Az eredmény pedig az egyszerre modern, divatos és letisztult, kiegyensúlyozott és egységes kialakítás. A Samsung Galaxy S22 és az S22+ Fantomfekete, Fantomfehér, Zöld és Rózsaarany[11] színben is elérhető.

A lenyűgöző dizájn időtálló kialakítással készült. A Galaxy S22 széria készülékei a Samsung eddigi legtartósabb mobileszközei. Az S22 és az S22+ az első S szériás csúcsmobilok, amelyek a vállalat legerősebb Armor alumínium megoldásával készültek, így a felhasználók szinte bárhol biztonságban tudhatják a készüléküket. A modellek a vállalat első okostelefonjai, amelyek az új Corning® Gorilla® Glass Victus®+ üveggel érkeznek. Az S22 mobilok előlapja és hátlapja is ezzel a tartós védőréteggel készül, így a felhasználóknak kevésbé szükséges aggódni, ha a készülék véletlenül leesne.

Az igazi tartósság nem csak a hardveren múlik. A Samsung a lehető legjobb mobilélmény megteremtése érdekében akár négy generáción keresztül elérhetővé teszi az Android rendszerfrissítéseket[12] a Galaxy S22 széria készülékein. Most több millió Galaxy felhasználó férhet hozzá még hosszabb ideig a legújabb biztonsági és hatékonysági újításokhoz. A Samsung a garantált frissítéseket egész termékpalettájára kiterjeszti, hogy a teljes Galaxy ökoszisztémában elérhető legyen a legújabb Android élmény.

A Galaxy S széria készülékeit a felhasználók könnyedén személyre szabhatják. A Samsung letisztult és intuitív One UI felhasználói felületével átalakítható a kezdőképernyő és a widgetek megjelenése. Testreszabhatók az ikonok színei, a widgetek, a színpaletta és számos más részlet is, így a felhasználók olyan mobil élményt kaphatnak, amely tükrözi személyiségüket. A One UI emellett közvetlenül a billentyűzeten biztosít könnyű hozzáférést számos hangulatjelhez, GIF-hez és matricához, így azonnal, egyetlen szó begépelése nélkül is pontosan kifejezhetik az érzéseiket[13].

Galaxy for the Planet egy fenntarthatóbb jövőért

A Galaxy S22 széria az eddigi legkörnyezetbarátabb a Samsung kínálatában. A műanyagszennyezés komoly veszélyt jelent a környezetre, az eldobott halászhálók pedig különösen károsak a tengeri élővilágra és az óceánokra. A Samsung vezető természetvédelmi szervezetekkel együttműködve segít az eldobott halászhálók összegyűjtésében[14], és okostelefonjai alapanyagaként használja fel azokat. A Galaxy S22 széria készülékházaiban használt anyag 20 százalékban tartalmaz az óceánokból összegyűjtött, újrahasznosított műanyagot[15]. A Galaxy S22 sorozat hangszórómodulja, valamint a bekapcsológombok és a hangerőszabályzók belső részei is tartalmaznak újrahasznosított anyagokat.

A Galaxy S22 csomagolásában az óceánokból származó műanyagok mellett 100 százalékban újrahasznosított papírt használnak, és a védőfólia is újrahasznosított műanyagból készül. Minden tok UL tanúsítvánnyal rendelkező, környezettudatos anyagokból készül[16], mint az újrahasznosított háztartási műanyagok vagy bioalapú anyagok. Ezek az újítások a Galaxy for the Planet kezdeményezés legújabb lépései, amelyekkel a Samsung hozzájárul egy fenntarthatóbb jövő létrehozásához.

Megbízható védelem

A Galaxy S22 széria készülékeit a biztonságos processzorral és külön memóriával felszerelt Samsung Knox Vault biztonsági platformja védi, így az olyan érzékeny adatokat, mint a jelszavak, a biometrikus adatok vagy a Blockchain kulcsok teljes mértékben elkülöníti a telefon fő operációs rendszerétől. A One UI adatvédelmi felülete és az Indicator megkönnyítik az egyes alkalmazások engedélyeinek áttekintését. A felhasználók egyszerűen eldönthetik, hogy engedélyezik vagy letiltják egyes alkalmazások adatokhoz és a kamerához való hozzáférését. A Galaxy S22 széria számos új biztonsági funkciót is bevezet, köztük az ARM mikroarchitektúrát, amellyel megelőzhetők az operációs rendszert és a memóriát célzó kibertámadások.

Kapcsolatban a Galaxy Ökoszisztémával

Az új S22 széria mellett a Samsung egy teljesen új táblagépet és számos, a Galaxy Watch4 eszközökön elérhető frissített funkciót is bemutat, hogy a Galaxy felhasználók életük minden területén kapcsolatban maradhassanak. A csatlakoztatott élmények új korszakára fejlesztett Galaxy Tab S8 széria, így a Tab S8, a Tab S8+ és a Tab S8 Ultra a vállalat valaha volt legsokoldalúbb táblagépei, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek a munkavállalók, a diákok, a játékosok és a tartalomgyártók folyamatosan változó igényeinek is.

Elérhetőség

A Galaxy S22 és Galaxy S22+ Magyarországon 2022. március 11-től lesz elérhető a samsung.com weboldalon, a szolgáltatóknál és a kiskereskedőknél. A készülék a következő színekben és memória opciókban lesz elérhető:

● Galaxy S22 és S22+: Fantomfekete, Fantomfehér, Zöld és Rózsaarany 128 GB és 256 GB modellekben 8 GB RAM-mal.

A Galaxy S22 modellek 128 GB és 256 GB verziója 334,990 és 354,990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A Galaxy S22+ 128 GB, illetve 256 GB változata pedig 409,990 és 429,990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el.

A Galaxy S22 és az S22+ február 9. és március 10-én 23:59 óra között előrendelhető. Az előrendelők egy ráadás Galaxy Buds Pro fülhallgatót kapnak, amelyet a Samsung Members alkalmazásban igényelhetnek. Emellett előrendeléskor, készülékbeszámítás esetén ráadás 35.000 Ft értékű kedvezmény is igénybe vehető[17].

Galaxy S22 and Galaxy S22+
  Galaxy S22 Galaxy S22+
Kijelző 6,1 colos FHD+ Dinamikus AMOLED 2X kijelző

Szupersima 120Hz képernyőfrissítés (10~120Hz)

240Hz Érintésérzékelés Játék módban

Láthatóságjavító technológia

Szemkímélő szűrő

6,6 colos FHD+ Dinamikus AMOLED 2X kijelző

Szupersima 120Hz képernyőfrissítés (10~120Hz)

240Hz Érintésérzékelés Játék módban

Láthatóságjavító technológia

Szemkímélő szűrő

*A Galaxy S22 kijelzője teljes téglalapként, átlósan mérve 6,1 colos, a lekerekített sarkokat nem számítva; 5,9 colos a lekerekített sarkokkal. A Galaxy S22+ kijelzője teljes téglalapként, átlósan mérve 6,6 colos, a lekerekített sarkokat nem számítva; 6,4 colos a lekerekített sarkokkal, valós terület az előlapi kamera miatt kisebb.
Biztonság Ultrahangos ujjlenyomat-olvasó
Méret és Tömeg 70,6 x 146,0 x 7,6 mm, 168 g 75,8 x 157,4 x 7,6 mm, 196 g
Kamera 12 MP Ultraszéles látószög

·       F2.2, FOV 120˚

 

50 MP Széleslátószög

·       Dual Pixel AF, OIS, F1.8, FOV 85˚

 

10 MP Teleobjektív

·       3x Optikai zoom, OIS, F2.4, FOV 36˚

 

10 MP Előlapi kamera

·       F2.2, FOV 80˚

AP Továbbfejlesztett 4nm-es processzor
*Országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.
Memória 8 + 256GB

8 + 128GB

* A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől függően változhat.
Akkumulátor 3700 mAh 4500 mAh
*Harmadik fél általi laboratóriumi körülmények között mérve. Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között. A névleges (minimális) kapacitás 3590mAh a Galaxy S22 és 4370 mAh az S22+ esetében. Az akkumulátor tényleges élettartama a hálózati környezettől, a használati szokásoktól és más tényezőktől függően változhat.
Töltés 25W Vezetékes töltés

15W Vezeték nélküli töltés

Vezeték nélküli töltésmegosztás

USB-IF kompatibilitás

Akár 45W Vezetékes töltés

15W Vezeték nélküli töltés

Vezeték nélküli töltésmegosztás

USB-IF kompatibilitás

*Az átlagos felhasználói profil alapján becsült érték. A Strategy Analytics 2021.12.08 és 12.20 között végzett független elemzése alapján az USA-ban és az Egyesült Királyságban, az előzetes SM-S901, SM-S906, SM-S908 modellek vizsgálatával, gyári beállítások mellett, az 5G Sub6 hálózat használatával (5G mmWave hálózattal nem tesztelve). Az akkumulátor tényleges élettartama a hálózati környezettől, a használati szokásoktól és más tényezőktől függően változhat.
*A 25 wattos és 45 wattos töltőadapter, valamint az adatkábel külön megvásárolható. A készülékek töltéséhez az eredeti Samsung töltőadapter és kábel használata javasolt.
*Az USB Implementers Forum, Inc. (USB-IF) 1995-ben jött létre az USB kompatibilitás támogatására a mobilkészülékek piacán. A Galaxy S22 Ultra Szupergyors töltése a szervezet tanúsítványa alapján megfelel a legmagasabb iparági USB sztenderdeknek. A tanúsítvány elérhető a www.usb.org weboldalon.
*A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás csak Samsung és más gyártók Qi vezeték nélküli töltési szabványnak megfelelő készülékeivel kompatibilis, mint a Galaxy S22, az S22+, az S22 Ultra, a Z Fold3 5G, a Z Flip3 5G, az S21 FE 5G, az S21 5G, az S21+ 5G, az S21 Ultra 5G, a Z Fold2, a Note20, a Note20 Ultra, az S20 FE, az S20, az S20+, az S20 Ultra, a Z Flip, a Note10, a Note10+, az S10e, az S10, az S10+, a Fold, az S9, az S9+, az S8, az S8+, az S8 Active, az S7, az S7 edge, az S7 Active, az S6, az S6 edge, az S6 Active, az S6 edge+, a Note9, a Note8, a Note FE és a Note5 okostelefonok valamint az olyan Samsung Galaxy viselhető okoseszközök, mint a Galaxy Buds2, a Buds Pro, a Buds Live, a Watch4, a Watch4 Classic, a Watch3, a Watch Active2, a Watch Active, a Gear Sport, a Gear S3, a Galaxy Watch és a Galaxy Buds. A 30 százaléknál alacsonyabb akkumulátor töltöttség esetén a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás nem minden esetben működik más gyártó kiegészítőivel vagy telefontokjaival. A funkció használata a hálózattól függően befolyásolhatja a térerőt vagy a mobilinternet elérést.
OS Android 12

One UI 4.1

Hálózat és Csatlakoztathatóság
  5G, LTE, Wi-Fi 6E (Galaxy S22+) / Wi-Fi 6(Galaxy S22), Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.2
*Az 5G szolgáltatás csak megfelelő 5G hálózat mellett érhető el. A tényleges sebesség országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően eltérhet.

*Az LTE modellek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet. A hálózati sebesség országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően eltérhet.

* A Wi-Fi 6E hálózat elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.

*Ultra Wide Band (ultraszélessávú technológia) támogatás az S22+ esetében

Fizetés Samsung Pay NFC-vel
*A Samsung Pay Magyarországon nem érhető el.
Szenzorok Gyorsulásmérő, barométer, ujjlenyomat-olvasó, giroszkóp, geomagnetikus szenzor, Hall-érzékelő, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő
Vízállóság IP68
*Az IP68-as besorolást 1,5 méter mély édesvízben tesztelték, maximum 30 perces víz alatti használat során. Vizes használat után törölje / szárítsa meg az eszközt. Tengervízben vagy medencében nem javasolt a használat.
2022.02.10.

+