MojAndroid
(x) hirdetés

A Mojandroid.sk / Androidportal.hu csapata ott lehetett az Oppo éves termékbemutatóján és elsők között próbálhatta ki legújabb fejlesztésüket, az Oppon Find N összecsukható készüléket.

  • Az Oppo Find N a gyártó első összecsukható okostelefonja, amely 4 éves kutatás eredménye
  • 7,1 hüvelykes belső és 5,49 hüvelykes külső kijelzővel rendelkezik
  • a rugalmas csuklópántnak köszönhetően nincs rés a kijelzők között összecsukott állapotban
  • az akkumulátor kapacitása 4500 mAh
  • a fő kamera Sony IMX 766 érzékelővel rendelkezik 50 Mpx felbontással, ultraszéles 16 Mpx felbontású objektívvel és 13 Mpx felbontású teleobjektívvel
  • egyelőre csak Kínában árusítják
Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu
Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu

Az Inno Day 2021 rendezvényen a kínai Oppo több újdonságot is bemutatott. Az új Air Glass okosszemüveg mellett egy összecsukható okostelefont is láthattunk. Az Oppo a Find N készülékét a Samsung Galaxy Z Fold3 közvetlen versenytársának szánja, viszont kisebb kijelzővel rendelkezik ezáltal jobban kézben tartható.

Az OPPO Find N az első olyan összecsukható okostelefon, amely vízszintes tájolású belső kijelzővel rendelkezik, valamint a felhasználók zökkenőmentesen válthatnak a 7,1 hüvelykes belső és az 5,49 hüvelykes külső kijelző között.

Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu
Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu

A 8,4:9-es képarányú belső kijelzőt fekvő módban használhatjuk, így a felhasználók a készülék elfordítása nélkül nézhetnek videókat, játszhatnak vagy olvashatnak könyveket. Összecsukott állapotban a 18:9-es képarány teljes funkcionalitású, egy kézzel is könnyen használható kijelzőt biztosít a felhasználóknak.

Rugalmas zsanér

Az OPPO Find N telefon rugalmas Flexion Hinge csuklópántja 136 alkatrészt köt össze, akár 0,01 mm-es pontossággal. Az OPPO által kifejlesztett úgynevezett csepegtető csuklópánt kialakítás lehetővé teszi, hogy a kijelző töréspont nélkül nyíljon ki, valamint ez a kialakítás gyakorlatilag kiküszöböli a kijelzők közötti rést összecsukott állapotban, és jobban is védi a belső kijelzőt a karcolásoktól.

Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu
Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu

Erő

Az OPPO Find N-t Qualcomm® Snapdragon® 888 processzor hajtja, akár 12 GB LPDDR5 RAM-al és maxium 512 GB UFS 3.1 tárhely áll a felhasználók rendelkezésére. A nagy, 4500 mAh-s akkumulátor egész napos használatra elengedő energiát biztosít, míg a 33 W-os gyors SUPERVOOC töltés 30 perc alatt 55%-ra, 70 perc alatt pedig 100%-ra tölti a készüléket.

Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu
Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu

A telefon továbbá 15 W-os AIRVOOC vezeték nélküli töltést (kompatibilis a Qi szabvánnyal) és 10 W-os fordított vezeték nélküli töltési lehetőséget is kapott. Az OPPO Find N oldalsó ujjlenyomat-olvasóját a bekapcsoló gombban rejtették el. A csodálatos hangzásért kettős Dolby Atmos hangszórók felelnek.

Kamerák: a fő szenzor 50 Mpx

Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu
Fotó: Mojandroid.sk / Androidportal.hu

Az OPPO Find N három kamerával van felszerelve. A fő kamera Sony IMX 766 szenzor 50 Mpx felbontással rendelkezik, ezenkívül a készülék egy ultraszéles 16 Mpx felbontású objektívet és egy 13 Mpx felbontású teleobjektívet is kapott, valamint mindkét kijelzőn szelfi kamerák is találhatók.

Az OPPO Find N okostelefon rugalmas Flexion Hinge csuklópántja lehetővé teszi, hogy a készülék állványként is szolgáljon, amely alkalmas 4K felbontású time-lapse fotózásra. Az Oppo pontosan három előre beállított beállítást hoz a time-lapse módban – fényösvények, éjszakai égbolt, nap és felhők.

A nagyobb teljesítményű hátlapi kamerával még jobb szelfiképek készíthetők, míg a külső kijelzőn a képek előnézetét lehet megtekinteni. Szelfik kézmozdulatokkal is készíthetők, így mostantól direkt exponálás nélkül is készíthetünk remek szelfiket.

Három színben lesz kapható

Fotó: Oppo
Fotó: Oppo

Az OPPO Find N ívelt kialakítását a hátlapon Gorilla Glass Victus üveg védi és három jellegzetes színben lesz elérhető: fekete, fehér és lila.

2021.12.15.

+