MojAndroid
(x) hirdetés
Egy hasonló próbálkozást már kisöpört oldaláról az Apple. Valószínűleg ez is erre a sorsra jut.

Az oltásellenes mozgalom világszerte terjeszti adott esetben életveszélyes álhíreit (is) a vakcina témájában, és ezeket a közösségi oldalakon sem restek megosztani. Már ameddig meg tudják, mert a teóriákat általában eltávolítják a felületek – írja a hvg.hu.

Nagy kérdés viszont, hogy mi lesz azzal a szolgáltatással, amelyet alapvetően egy újfajta randialkalmazásként hirdet készítője – azoknak, akik elutasítják az oltást. A fejlesztés Pure Match néven készül és Ausztráliában fog működni a Daily Mail szerint.

Az app még nem jelent meg, ám a hirdetések már elindultak. A felület ezen kívül már fogadja az érdeklődők jelentkezéseit, akik e-mailben jelezhetik, hogy majd beregisztrálnának arra. Nem világos azonban, hogy az appot milyen felületeken kívánják terjeszteni. A nagy cégek szoftverboltjai ilyesmire ugyanis biztosan nem adnak lehetőséget a működési szabályzatban foglalt, szigorú követelmények miatt. Az Apple például már elgáncsolt egy ilyen projektet, éppen szabályszegésre hivatkozva.

Az ausztrál alkalmazás egyébként egyfajta önsegítő projektként tekint magára: a készítők azt szeretnék, ha a szingli oltatlanok egymásra találnának.

via GIPHY

Forrás: DigitalHungary / Hvg.hu

2021.12.13.

+