MojAndroid
(x) hirdetés

A mobiltelefónia elmúlt évtizedeit jellemző fejlődés igazán mellbe vágó tud lenni, amikor az ember elmegy egy múzeumba, és akár csak egy húsz évvel ezelőtti sikertelefont a kezébe fog – netán olyan típust, amit maga is használt a megjelenésekor, írja a HWSW.

A különböző tárlatoknak és kiállításoknak az újra erősödő vírushelyzet a legkevésbé sem kedvez, talán éppen ennek köszönhető, hogy az egyik legnagyobb brit mobilgyűjtemény múlt héten kikerült az internetre. A nem túl fantáziadús Mobile Phone Museum lényegében nem más, mint egy online katalógus, több mint 200 gyártó 2100-nál is több készülékét listázza, egészen 1984-ig visszamenőleg.

Az online tárlat érdekessége, hogy a legtöbb készülékről rendelkezésre áll nagyfelbontású fotó, a többségüknél pedig alapvető műszaki specifikációkat és a készülék létrejöttének, pályafutásának egy-egy érdekes momentumát is leírják a gyűjtemény gazdái.

A katalógus ráadásul leszűrhető a legkülönfélébb csoportosítások szerint, kezdve a best seller telefonoktól át a legrondább készülékeken keresztül a luxusmodellekkel bezárólag, de persze lehet megjelenési év, márka és kialakítás alapján is tallózni a különféle modellek között.

Forrás: HWSW

(x) hirdetés
2021.11.30.

+