MojAndroid
(x) hirdetés

A kiválasztott piacokon végzett korai tesztek után a Netflix a mai napon bejelentette, hogy az exkluzív mobiljátékai e héttől kezdődően minden tag számára elérhetővé válnak Android-eszközökön. Júliusban a streaming szolgáltatás először megerősítette a mobiljáték-piacra való belépési terveit, amelyben a játékokat „egy új tartalomkategóriának” nevezte a cég, amelyet a filmek és a tévéműsorok mellett kínálhat előfizetőinek. Azóta a Netflix egyre több ingyenes játékot bocsátott a tagok rendelkezésére hirdetések és alkalmazáson belüli fizetés nélkül – beleértve az alkalmi játékokat és a népszerű eredeti tévésorozat, a „Stranger Things” köré összpontosuló játékokat is.

A 2019-es E3 játékkonferencián a Netflix bemutatott egy sor játékintegrációt olyan népszerű játékplatformokkal mint a Roblox és a Fortnite, és azt tervezte, hogy új „Stranger Things” játékokat dob a piacra. Ezután a texasi székhelyű BonusXP játékstúdióval kezdett együtt dolgozni a „Stranger Things: The Game” nevű játékon, amelyet azóta „Stranger Things: 1984” névre kereszteltek, hogy megkülönböztessék a következő nagy dobásuktól, a Stranger Things 3-tól.

Szeptemberben a Netflix felvásárolta a független játékfejlesztő Night School Studio-t is, amely leginkább az olyan narratív alapú játékokról ismert, mint az Oxenfree, a TechCrunch pedig éppen a múlt hónapban írta meg, hogy három új játékot – a Frosty Pop „Shooting Hoops” és „Teeter Up”, valamint a Rogue Games „Card Blast” – dobott piacra a Netflix spanyol és olaszországi előfizetői számára Lengyelország mellett.

Most ez a teljes felállás, beleértve a két „Stranger Things”-t  és a fent említett másik három játékot, minden tag számára elérhetővé válik világszerte Androidos eszközökön.

A Netflix a mai napon adja ki frissített alkalmazását, amelyben a “Játékok” fülön belül elérhetőek lesznek a címek. A cím kiválasztása után a felhasználók a Google Play Áruházba kerülnek az alkalmazások telepítéséhez, azonbana bejelentkezéshez és a játékhoz Netflix-tagság szükséges.

Mit gondoltok a Netflix próbálkozásáról? Mi kipróbáljuk és hamarosan részletesebben is írunk róla!

2021.11.02.

+