MojAndroid
(x) hirdetés

A podcast.hu-n hamarosan új podcast platformot indít a Telekom a legjobb magyar podcastek számára. Az oldal célja a minőségi csatornák összegyűjtése, és a felhasználók segítése abban, hogy könnyebben megtalálják és felfedezzék a számukra érdekes és releváns tartalmakat. 

A Telekom közel két éve indította el Magenta podcast csatornáját, melyen szakértők segítségével tartalmas párbeszéd zajlik mindennapjainkról és a minket körülvevő digitális világról.  A csatorna mára meghatározó szereplője lett a hazai podcast-piacnak, mely platformot a vállalat folyamatosan figyelemmel kísér. Kutatások szerint[1] közel 800.000 fő hallgat heti rendszerességgel podcastet, ezért a vállalat célul tűzte ki, hogy könnyebbé és egyszerűbbé teszi a felhasználók adás-keresését a digitális térben.   

„A podcastek megjelenése demokratizálja a hagyományos rádiós tartalomgyártást, és mindenki számára könnyebbé teszi azt, hogy megossza gondolatait a világgal. Ez – a puszta szórakozáson túl – lehetőséget ad a tanulásra, az egyéni horizontok tágítására, műfaji kísérletekre, vagy akár komoly társadalmi diskurzusok katalizálására is. Mi a Telekomnál hiszünk benne, hogy ez egy újabb nagyszerű eszköz arra, hogy a kor embere egy újabb digitális lépést tegyen előre és ezáltal fejlődjön. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy egyedi innovációval könnyítjük meg azt, hogy a legrelevánsabb tartalmak a lehető legszélesebb közönséghez jussanak el. Célunk, hogy a hamarosan elinduló podcast.hu a magyar podcast világ epicentrumává váljon.” – mondta Szabó Béla, a Telekom kereskedelmi és márkakommunikációs igazgatója.

A podcast.hu platformon amellett, hogy egy helyre gyűjtik az ország legminőségibb podcast csatornáit, létrehoznak egy olyan digitális tüneményt, amely Magyarországon egyedülálló módon lehetővé teszi a szöveg alapú kereshetőséget a podcastek között. A tartalmi keresés mindeddig nagy hiányossága volt a médiumnak, így a podcast.hu-n a felhasználók eligazodását egy szövegfelismerő algoritmus segíti, mely a műsorokban elhangzó beszélgetést írott szöveggé alakítja, így a felületen egyedülálló módon lehetővé válik az elhangzott szövegekre és szövegrészletekre való keresés. Ezzel szeretnék biztosítani, hogy a podcast hallgatás a digitális műfajoknak megfelelően végre igazán felhasználóbarát legyen, és így még több emberhez juthasson el. A podcast.hu ezen szolgáltatása ingyenes lesz úgy a beválogatott kreátorok, mint a felhasználók felé is. 

A vállalat hosszú távú vállalása az is, hogy segítse a magyar podcast ökoszisztémát a fejlődésben – erre jó példa, hogy a szeptember végén Debrecenben megnyitott KraftLab közösségi alkotóterükben podcast szoba is azon fiatalok rendelkezésére áll, akik el akarják indítani a podcast karrierjüket.

2021.10.12.

Ezeket már olvastad?

+