MojAndroid
(x) hirdetés

Az XDA Developers-nél vették észre, hogy az Android12-vel akár már az arcunkkal is irányíthatjuk majd a telefonunkat.

Az Android már régóta rendelkezik akadálymentesítési API-val, amelyet a fejlesztők többek között a fogyatékossággal élő személyek segítésére szolgáló alkalmazásokhoz használhatnak. A Google most azt tervezi, hogy az akadálymentesítési API-t használó alkalmazásokot kategóriákba sorolja, beleértve a képernyőolvasókat, a kapcsolóalapú beviteli rendszereket és a hang alapú beviteli rendszereket. A vállalat saját „Android Accessibility Suite” alkalmazása – amint azt a neve is sugallja – olyan kisegítő eszközöket kínál, amellyel a fogyatékkal élők könnyebben kezelhetik eszközüket. A most megjelent Android Accessibility Suite legújabb frissítése új módot kínál a felhasználók számára eszközeik vezérléséhez, ezt a Google „Kamerakapcsolók”-nak hívja.

 

Az Android Accessibility Suite alkalmazás 12.0.0 béta verziója a negyedik Android 12 béta kiadás része volt, amely néhány napja jelent meg Pixel telefonokra.

Camera Switches az Android kisegítő lehetőségei közé került be opcióként. A Switch Access olyan eszközöket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy az érintőképernyő használata nélkül használjuk Android-os eszközünket. A megoldással USB-n vagy Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatunk külső eszközt pl a görgetéshez, a gépeléshez stb. Mostantól a „Kamerakapcsolók” segítségével irányíthatja eszközét a saját arcán kívül.

Első körben hatféle arcváltozást tud detektálni az előlapi kamera, például a mosolygást, a szemöldök felemelését, vagy éppen a száj kinyitását és becsukását. Ha a funkció aktív, akkor egy állandó értesítési ikon jelenik meg, amely jelzi, hogy a kamerát egy alkalmazás / folyamat aktíván használja.

Bár a lehetőség az Android12 bétájában tűnt fel, az XDA Developersnek egy kis trüközéssel sikerült ezt a lehetőséget Android 11 alatt is aktiválnia, igy úgy tűnik, hogy a Google ezt a frissítést régebbi eszközökre is elérhetővé fogja tenni. A frissített kiadás még nem érhető el a Google Play-ben, így aki szeretné kipróbálni annak vagy meg kell várnia a frissítés bevezetését, vagy letöltheti az APK-t az APKMirror-ról

(x) hirdetés
2021.08.17.

+