MojAndroid
(x) hirdetés

A Lenovo annyira nem izgalmas név az Android világban. Ha valaki meghallja, talán felsejlik benne, hogy, ja igen a Lenovo is gyárt valami Androidos telefont, esetleg tabletet. De nem igazán zavar bele a nagyok játékterébe.

Viszont, ha hozzátesszük, hogy a Lenovo vette meg a Motorolát, akkor máris sokkal izgalmasabbá válik a dolog és egy Lenovo sajtótájékoztató is hirtelenjében sok Android rajongó számára válik követendő eseménnyé.

Tegnap amint vége lett az S3 bejelentésnek a Samsungnál, nyakambakaptam a várost, s indultam a Lenovo esemény színhelyére.

2016-08-31 19.21.01

És ha már Motorola és épp az S3 bejelentésről érkeztem, gondoltam, hogy biztosan a Moto360 verziófrissítése lesz terítéken. Azonban tévedtem.

MotoMods

A Motorola Moto Z és Moto Z play telefonjai modulárisak. A hátlapok cserélhetők. Azok egy mágnes segítségével csatlakoznak a telefonhoz. Így pillanatok alatt lehet egy jó minőségű JBL hangszóró vagy kerülhet egy most bejelentett 10x optikai zoommal ellátott Hasselblad kamera a telefon hátuljára. Ráadásul a Motorola lehetőséget ad bárkinek, hogy saját hátlapokat hozzon létre.

2016-08-31 20.12.17

2016-08-31 20.15.51

A Motorola Moto Z 50 órás akku időt ígér. De ha ez esetleg nem lenne elég, csak feldobunk rá egy akkus hátlapot és kapunk még egy napnyi akkuidőt. Ha pedig épp nem szeretnénk rátenni semmit, akkor fából készült design hátlapokkal takarhatjuk el a csatlakozót.

A Moto Z is közel tiszta Androidot futtat. Örömmel láttam, hogy a Motorola nem lépett vissza azokba az időkbe, amikor még telepakolta mindenféle vacakkal a telefonjait. 6.0.1-el érkeznek a telefonok.

Yoga Book

A YogaBook egy nem tudom eldönteni, hogy jó-e típusú termék. Egy összehajtható, kinyitható elképesztően vékony tablet. Aminek mindkét fele aktív, ha kinyitjuk. Az egyik fele értelemszerűen kijelző, a másik viszont aktív érzékelő.

Ez azt jelenti, hogy ott virtuális billentyűzet kapott helyet, illetve ide (is) tudunk rajzolni a speciális tollal. Ez talán praktikusabb megoldás, mint a Samsung Note megoldása, de ezt döntse el mindenki saját maga!

A Yoga Book két verzióban érkezik. Android és Windows változat is lesz. És hamarosan a boltok polcán.

2016-08-31 20.39.16

És a jó hír, az Android verzió “csak” 499 Euro.

Yoga 910

A Lenovo új szuperlapos laptopja. Az Index a délutáni Acer sajtótájékoztató után megírta, hogy kihozták mindenidők leglaposabb laptopját. Úgy látszik a Lenovo is beállt a sorba.

Screen Shot 2016-09-01 at 08.27.14

Érdekes, hogy egy MacBook Pro volt a színpadon a múlt szimbóluma, s a Yoga 910 pedig a jövő.

2016.09.01.

Ezeket már olvastad?

+