MojAndroid
(x) hirdetés

Pár napot nálam töltött a Samsung legújabb csúcsmodellje. Tudom, az Edge az igazi csúcs, de egyáltalán nem bántam, amikor megkeresett a Samsung Magyarország, s nem az Edge-et ajánlották tesztre. Az Edge gyönyörű, a sima S6 viszont jól használható. :) Ez az én szubjektív tapasztalatom az előző modell kapcsán.

És megérkezett az S7. A telefont, amikor kicsomagoltam, az az érzés fogott el, hogy szép, jó, de mi a frászt lehet írni erről. Még gyorsabb lett? Még jobb lett? Még szebb? Valami ilyesmi.

Az S7-en érződik, hogy a Samsung készített már egy Edge-et előtte. Az S7 hátulja kapott egy elegáns ívet, ezzel szakított az S6 “kocka” mivoltával. Egyébként emellett is meglepő, hogy az S7 nehezebbnek érződik, mint az S6. És ez nem csak érzet, 14 gramm a különbség az S6 javára. Ez pedig valóban érezhető, hiszen, több mint 10 százaléka az előző generációs telefon tömegének.

Nem megyek bele processszormagokba, s egyéb specifikációkba. Azokat mind meg tudjátok nézni pl. a gsmarena összehasonlításában. Inkább leírom a szubjektív véleményemet, amit a hosszú hétvége alatt tapasztaltam a telefonnal.

Kamera

Még jobb lett. Az S6 is jó volt, de az S7 még jobb. Gyorsan fókuszál, villámgyorsan exponál és szép képeket készít.

Akku

Az eddigi 2550-es akku helyett az S7-ben már egy 3000 mAh példány dolgozik. Ez hasznos. Érezhető kis különbség a kettő között. Nem elképesztő változás, de örömteli, hogy tettek bele még egy kis energiát a Samsung mérnökei.

Külső

Már említettem, hogy nehezebb lett a telefon. Azonban érdekes különbség a lekerekített hátlapon kívül, hogy a kamerát sikerült a házban tartani. Ez az S6 (iPhone 6) esetén ismert, hogy nem így történt. Hogy ezzel divatot kívántak-e teremteni 2015-ben, azt nem tudom, de tény, hogy sokan követték a példát. A Nexus 5x esetén is egy nagy dudor van a kamera körül.

Nincs USB C. Maradt a Micro USB az S7-ben is. Gyorstöltés van és természetesen a hátlap vezetéknélküli töltést is leetővé teszi. Maradt a házban a 3,5 jack dugó is. Ez azért érdekes, mert egyre több pletyka kering, hogy az iPhone már nem fog rendelkezni jack dugóval. Persze, mire kijön az új iPhone, addig még lesz egy Note verziófrissítés és ki tudja még mit hoz ki a Samsung!

VR

Aki a podcastot hallgatja, az tudja, hogy nem tudunk elmenni szó nélkül a VR mellett. Az S7 is sok szolgáltatónál VR szemüveggel kerül értékesítésre, s a Samsung is azzal mutatta be. Sajnos hozzám nem érkezett szemüveg, de remélem ezt majd pótoljuk még!

Vízálló!!!

Igen! Vízálló. Tényleg. Najó, nem mondom, hogy nem voltam picit azért megijedve, mi lesz, ha nem az. Amikor az ember egy negyedmilliós készüléket beletesz a fürdőkádba, akkor azért felmerül a gondolat, hogy mit teszek, ha mégse.

De működik. Vízálló. És ezzel egy fontos lépést tett a Samsung az ideális telefon irányába! Remélem, hogy a következő Nexus telefonok, s az olcsóbb kínai készülékek gyártói is rájönnek, hogy a vízállóság fontos dolog. És 2016-ban ez már megoldható borzalmasan ronda robosztus ház nélkül is.

Képek

(x) hirdetés
2016.03.17.

+