MojAndroid
(x) hirdetés

A nyárnak vége, elkezdődött a munka meg a suli, ilyenkor jön az az időszak, amikor a dolgozó (esetleg tanuló) csak pár napokat szakad el otthonról — egy kis meeting (horribile dictu: állásinterjú) Londonban, háromnapos hátzsákos kiszakadás valahova délre a budapesti lét szürkeségéből… Ezek azok az utazások, amiket tipikusan az irodai ebédszünet után, fél óra alatt szervezünk (kajakómásan!), hiszen nincs rá több, aztán lesz ami lesz, legyen repjegy, legyen szállás. És ezek azok az utazások, ahol egy jó hotelkereső app jól jöhet.

Ilyenkor érdemes tenni egy próbát a HotelsCombined szálláskereső (sőt: szállástaláló!) alkalmazásával.

A HotelsCombined nem egyszerű szálláskereső, hanem inkább hotel árösszehasonlító app: lényege, hogy a felhasználó és a hagyományos szálláskereső szolgáltatások közé beállva egy csomó árat begyűjt, és neked adott hotelhez csak a legjobbat mutatja meg. Ha tehát te úgy döntesz, hogy pl. Angliában, South Shields-ben akarsz megszállni, a kilistázott hotel árak stabilan a hagyományos szálláskeresők (Hotels.com, Booking) alatt lesznek 20-30%-kal, vagy akár többel is. Egyrészt tudom, mert próbáltam. Másrészt a HotelsCombined oldalán a kékorrú jegesmaci garanciát is ad: ha az ő áraiknál alacsonyabbat találsz és megírod nekik, a különbözetet 30 napon belül megkapod. (Harmadrészt, de ez tényleg csak hab a tortán, a listában szereplő árak alatt ott van, hogy a HotelsCombined honnan gyűjtötte be, a transzparencia jegyében.)

Természetesen az alap felhasználás az, hogy célpont és érkezési-távozási dátum megadásával megkapod a fenti listát:

Ha netán még az a bizonyos fél óra sem állt rendelkezésre az utazás megszervezésére és ott állsz South Shields főterén a magyar akcentusoddal és a  “now what” arcoddal, ne csüggedj: az app az aktuális geolokációd alapján is tud keresni (“Hotelek a közelemben ma estére”) — persze ez némi roamingbitekbe fog kerülni. (Amit viszont megspórolsz a hotelen.)

A kapott listát aztán sokféleképpen babrálhatod: rendezheted ár, közelség, értékelés és csillagok száma szerint, vagy szűrheted kb. 15 szempont alapján, mint hogy van-e WiFi, saját parkoló, vagy pl. kifejezetten backpacker ajánlatokra. Ha pedig leszűrted és elrendezted, kipakoltathatod az egészet térképre, hisz’ mégiscsak a főtéren állsz és nem ártana tudni, hogy merre indulj, nem igaz?

hotelscombined GettinReady_02
De igaz, mondja a maci.

Még két mozzanat: egyrészt az app nem csak a hotelek árait, hanem az időszakos promókat is begyűjti. Ha tehát esetleg még nem találtad ki hogy hova, csak azt tudod mikor, érdemes böngészgetni ezt a listát, a cikk írásának pillanatában pl. Londonban van egy most hétvégére szóló négycsillagos hotel ajánlat 87 Euró/éjszaka áron. Aki járt már Londonban, tudja, hogy ez mennyire olcsó — ez még Budapesten is jó ár!

Másrészt ha pont olyan úticélt sikerül kiszúrni, ami most épp “trendingel”, nos az app nem fogja eltitkolni előled, szólni fog mielőtt keresel, hogy vélhetően magasabbak lesznek az árak a megszokottnál. Gondolhatnád hogy ennek nincs sok értelme, hisz úgyis látni fogod az árakból, de gondolj bele, hogy pl. tisztában vagy-e vele, hogy egy rotterdami 100 Euró/éjszaka az vajon sok vagy kevés? Ha tudod, hogy ez most épp egy magas ár, lehet hogy most máshova mész, és Rotterdamba majd akkor, ha emberibb árak lesznek. (Nekem pl. próbálgatás közben szólt, hogy Amszterdamban a vendégszobák 60%-a be van jelenleg foglalva ezért drága lenne most egy utazás ide, és valóban: 340 Euró egy éjszaka. Brrr!)

Magamat idézném, a cikk elejéről: ha utazol, érdemes kipróbálni ezt az appot. Egy gyors számítást végezve egy hosszú hétvége alatt simán spórolhatsz 40-50 Eurót a szálláson, amiből simán meg is van pl. az utazás kávézós-sörözős költségvetése, vagy egy búcsúvacsora.

Természetesen a HotelsCombined hotelkereső tud magyarul, és a Play Store-ból ingyenesen letölthető úgyhogy hajrá, utazásra fel!


 


 

(x) hirdetés
2015.11.03.

+