MojAndroid
(x) hirdetés

Kobaknak van ez a furcsa dolga a vagyontárgyak bemutatásával, a mandroid projectét sikeresen kikerültem, de most úgy tűnik nem tudok jól manőverezni. Szerencsére kevesett kell gépelnem.

A droidos podcastban már comingoutoltam, hogy asztali PC-t használok. Egy ASUS z97-pro alapra épített gépet pörgetek, 16GB RAM (2x8GB Dominator Platinum  1866mhz), integrált videokártyával (i5-4690K-> Intel HD4400). Utóbbiról azt reméltem, hogy nem lesz elég izmos játékokhoz, de sajnos képes meghajtani a legtöbb játékot, így ez a produktivitás növelő taktika nem jött be.

A winyokat egészen kiskorom óta gyűlölöm, így egy alaplapra pattintható Kingston SSD M.2 és egy külső winyó jelenti a lokális storage-ot, amit Mega és Dropbox sync-kel bővítek. Van még két remote server amin elférnek a privát backupjaim.

desktop

Egy 24″-es monitorral használom, pár napos dual monitor tesztelés után pánikszerűen váltam meg a második monitortól. A dual setupnak köszönhetően mindig ment valami sorozat vagy film az egyik monitoron. Ami még az álmoskönyvek szerint se jelentenek jót.

Ha éppen eszembe jut, akkor Bitcoin, Litecoin node-ok is futnak a gépen, ha meg végképp csoda szituáció van, akkor egy Tor relayt is indítok.

Régebben volt laptop is a flottában, de erről sikeresen leszoktam. A legutolsó laptopom egy Dell Adamo Onyx volt, ami a végén elég furcsa körülmények között végezte, bár még teljesen működőképes, de szerencsére teljesen leszoktam a használatáról. Részletesebb a vasról itt.

1-Qj10bW-6CWI-6UA3ptcj-w

A leszokásban nagy segítségemre volt egy mekkbukpro, aminek a használatát kb. egy hét után adtam fel.

Mivel a munkám során gyakran merülők le a webfejlesztés -mocsarába- kristálytiszta gleccser tavába, pár hete a Linux Mint (Mate) lett az elsődleges OS ami alatt Virtualboxban fut Windows 10, Kali Linux és végszükség esetére van FreeBSD és Debian is bootolható állapotban.

Mobilból is elég oldschool lettem, egy Sony Z1-t használok és valószínűleg már csak a VR miatt fogok váltani.

Tablet per pillanat nincs, ha tegnap írtam volna ezt a posztot akkor még beszámolhattam volna egy ázsia gyártó tabletjéről de azóta végetért a tartós tesztre kapott device félelmetes kalandja és visszakerült egy nyugisabb környezetbe.

A mobilhoz és az asztali géphez elengedhetetlen tartozék a fülhallgató, amire sok más millió emberhez hasonlóan nagyon nagyon nagyon nagyon kényes vagyok. Sok éves fülhallgató vásárlási tapasztalataim alapján már csak két dolgot nézek vásárláskor: a frequency range alsó és felső értéke a lehető legkisebb/legnagyobb legyen és Sony logo legyen rajta. Bármilyen más márkával is próbálkoztam csak a csalódás várt.

Fontos tudni, hogy basszus függő vagyok.

 

Screenshot-1

Hogy milyen szoftvereket használók az elég vegyes képet ad. Nagyon sok cloud alapú megoldást használok és lehetőség szerint bármilyen lokálisan megjelenő fájlt szinte azonnal sync-kel fel a felhőbe (Mega, Dropbox).

Böngészőnek Firefoxot, Chrome-ot használok, mobilon pedig egyre többször indítom az AdBlock Browsert is.

Ha kódban kell túrni vagy analitikai megoldást kell összerakni, akkor Atom indul. Virtualboxban ott a Photoshop és a teljes Office termékcsalád, de ha lehet akkor kerülöm ezeket használatát. Google termékek sok mindenre elegendőek ennek ellenére a Google Inbox mellett néha beesik egy két levél a Thunderbird felületére is. További fontos munkaeszközök: Trello, Asana, Slack, Skype, Hangout,  Facebook messenger (wtf) és mostanában a Telegram is elég jól termel kontentot.

Mobilon per pillanat Google launcher van erős Google Now használattal. A legtöbb használt app talán az Authenticator és Authy páros között dőlne el (teljesen leállóban vagyok az Ingress nevezetű értelmetlen time waster cuccal) de mivel Pomodoro időmenedzsmenttel dolgozok elképzelhető, hogy Clockwork Tomato nevű app nyerne ebben a versenyben.

Szeretem még a Duolingot is indítani de nyelvgyakorlos idő kárára manapság elindulgat a Dota 2 is, ami kiváló frusztráció növelő faktornak bizonyoult.

Screenshot_2015-10-30-16-15-56 Screenshot_2015-10-30-16-16-20 Screenshot_2015-10-30-16-19-25

Nagyon sok tartalmat fogyasztok Twitchről és Youtube-ról…

Nem én vagyok a képen! http://www.twitch.tv/tzeus13
Nem én vagyok a képen! http://www.twitch.tv/tzeus13

Screenshot

…de a torrent (Transmission) kliensemnek is akad bőven dolga (page 1/6).

Screenshot_2015-10-30-16-38-27

Kötelező elem még a Pushbullet, Deezer, Google Music, Swarm App, Twitter, Linkedin.

A hírolvasási szokásaimra nagy hatással van a Twitter, aminek következtében szeperálnom kellett több accountra a feedet, így van külön IoT, money, business analytics és devel (js, php) olvasós Twitter accountom is amit random időközönként pörgettek végig.

Lipivel ellentétben én nem kikötő mellett lakók hanem az egyik Ferihegyre vezető leszálló zóna alatt, ennek megfelelően nálam a Flightradar 24 tartozik a geek kategóriába.

Ebből az appból bánatomra hiányzik a frusztrációt levezető “Legközelebb ne erre gyere”, “Az ecserin vetted a jogsid?”, “Ne itt kezdj el lassítani” gombok nyomogatásának lehetősége, amit ugyan nagyon ritkán és csak is hajnalban használnék, de akkor nagyon lelkesen.

Alapvetően amit lehet egyszerűsítek. Van még jó pár mobil és gadget erre-arra, de nagyon leszoktam fókusz nélküli eszköz használatról. Régebbi Nokiák közül az N szériából szoktam bebootolni egyet-kettőt (főleg az N810 az ami műtárgyként is megállja a helyét).

n810

A desktop PC remek lehetőség a munka leválasztására a szabadidőről, egészen pontosan a laptop hiánya az ami segít a produktivitás növelésében.

A továbbadásnak a könnyebbik felét ragadom meg és Kanczler Csabira dobom az “írjál posztot” feliratú atombombát.

Különösen érdekelne a lakókocsi műholdas internet elérése (esetlegesen videóval a műhold kereső funkcióról) és a különböző wearable device-ok mindennapos használata során szerzett tapasztalat.

(Igazából Dojcsák Dani barátomra gondoltam elsőre, de végül nem akartam elrabolni a pelenkázásból. Next time dude :> )

2015.10.30.

+