MojAndroid

Nemrég jelent meg az Android 6-ik főverziója, és a Nexus tulajok mellett most már kezdhetnek örülni azok is, akik otthonosan mozognak a főzött romok boszorkánykonyhájában. Csütörtökön például a nálunk is bemutatott Oneplus One telefonra adták ki az első változatát a mályvacukros Androidnak. Hogy informálni tudjalak benneteket feldobtam én is gyorsan a telefonomra.

A telepítése nagyon egyszerű, saját recovery estén le kell tölteni a romot és egy 6-os Gapps csomagot, telepíteni kell zip-ből néhány wipe után és már kész is vagyunk.

Hozzávalók:

A telepítés nálam problémamentes volt, bár a recoveryben ki kellett kapcsolni a zip signature ellenőrzést. Indulás után azonnal feltelepültek a korábban használt programjaim, már csak az adatok automatikus visszaállítását kellene kidolgoznia a Google-nak  és maradéktalan lenne az örömem.

A használat során komolyabb hiba nem jelentkezett, az akkumulátor használat nem vészes, apró hiányosságok azért még vannak, ahogy a fórum hibalistáján is látható: nem működő hardveres  billentyűzet háttérvilágítás, nem működő kétkoppintásos ébresztés, stb. Emellett néhány program megtagadta az együttműködést, amik közül a Titanium Backup volt az egyetlen fájó pont az életemben, mert így minden adatom egyelőre csak el van mentve, de nem tudom visszaállítani. Remélem ez változik a közeljövőben. Az Android újdonságai nagyon tetszenek, ezeket szögi ma nagyon jól összefoglalta, és én se tennék hozzá sokkal többet, úgy érzem jó irányba megy a fejlődés az Android háza táján.

2015.10.18.
 • Abigél Ráhel

  Ez nem hivatalos:Jelezzétek mindig!Köszi!

  • Zsolt Horváth

   Hát, az első mondattal próbáltam ráutaló magatartást tenni, úgy látszik nem volt elég. Mellesleg nem véletlenül nem írtam le szájbarágósan a telepítést, aki nagyon akarja, az majd telepíti, ha sokat olvas. :)

   • Abigél Ráhel

    Persze értem de egy tag címben sokat segít.Egyébként látod pont nekem lejött de sokak nem fogják vágni.

    • Zsolt Horváth

     valóban, ezen ne múljon!

 • szögi

  Remélem, hogy Oneplus Two-ra is jön hamarosan! :)

 • Ákos Vörös

  Két gyors kérdés, ez a CM cortana mentes, ugye?
  Illetve a CM-ről átálltam Oxygen-re, mert minden 3.-5. beszélgetés során az én hangom nem hallatszott. Ilyet tapasztaltál?

  • Zsolt Horváth

   Ez nem Cyanogen ROM, ez gyári a android fordítása, a benne használt kernel pedig a CM12.1 kernele. Nincs benne Cortana.

 • Péter Bárány

  Szamomra egy dolog erdekes: Megoldottak a mobil radio ebrentartas bugot a 6-osban? Ha nem, kenjek a hajukra :)

  • Zsolt Horváth

   Hogy ellenőrizzem? Nem emlékszem ilyen problémára korábbról.

   • Péter Bárány

    Egyszerű: ha mobilneten vagy (nem wifi). leggyakrabban a böngésző beakad es az akku felhasználásnál látod, hogy ebrentartja a mobil rádió részt, tehát nem engedi deepsleepbe a gépet. De a droid rendszer is tudja ugyanezt, illetve gyakorlatilag bármi. Az első kettő a leginkább előforduló. Nekem a COS12.1 katasztrofális ilyen szempontból.

    • Zsolt Horváth

     Ez az aktuális akkumulátor felhasználás:
     https://goo.gl/photos/qfV2qM9Qzm3pcwbf9

     • Péter Bárány

      Én most húztam le a töltőről sajna, de az akku menüben, az egyes appok százalékos fogyasztási kijelzésénél kattintva látszik, mennyit tartották ébren a telefont.

+