MojAndroid
(x) hirdetés

A Nextbit egy startup. Mégpedig egy olyan, akik Android telefont készítenek. Ráadásul legújabb telefonjukat a Kickstarter oldalon lehet előrendelni. Mától számítva még 17 napig.

Mielőtt a telefonba belemegyünk, természetesen futottam egy kört a Nextbit weboldalán. Hiszen a Kickstarter kampányban 2016 januárra ígérik a telefonok szállítását. Az pedig itt van a sarkon. És ha ezt teljesíteni akarják, akkor bizony már nagyon jól kell állnia a fejlesztésnek. A weboldalukon viszont tulajdonképpen még munkaerőt keresnek. A kettő együtt kevéssé hihető. Illetve ad némi kételyt az embernek. Nézzük mi a helyzet!

Screen Shot 2015-09-14 at 8.22.53

Azért a képet árnyalja, hogy a céget az a Tom Moss vezeti, aki korábban az Android üzletfejlesztési és kapcsolati igazgatója volt, de Mike Chan és Scott Croyle is szép Andoroidos múlttal rendelkeznek. Ez pedig elszlatja a fenti kételyeket. Nem hiszem, hogy ezek az emberek nevüket adnák egy soha meg nem valósuló projekthez. Így ha egyébként valaki munkát keres, biztosan izgalmas lehet a Nextbitnél dolgozni.

A Kickstarter kampány egyébként a nem kicsit ambíciózus félmillió dollárt célozta meg. És már most majdnem a duplájánál járnak.

A TechnoBuffalo egy interjút készített a készítőkkel. Akit érdekel a telefon, azoknak érdemes megnézni az adást.

Nextbit Robin

  • Kijelző: 5.2″ 1920×1080 IPS LCD
  • Processzor: Snapdragon 808
  • RAM: 3GB
  • Tárhely: 32GB belső (100GB a felhőben)
  • Kamera Hátlapi: 13MP fázisérzékelős, duplavakus / Előlapi: 5MP
  • Mobilhálózat: HSPA+: 850/900/1800/1900/2100
  • Kapcsolatok: Wi-Fi 80.11ac, Bluetooth 4.0 LE, USB-C
  • Akkumulátor: 2.680mAh
  • Ujjlenyomat olvasó

 

A Nextbit szimbolúma a felhő. S a Kickstarter kampány, s a weboldal is minden szinten ezt nyomja. A 32 GB tárhely mellé kapunk még 100 GB felhő tárhelyet. Vagyis sose nőjük ki a telefon tárhelyét. Egyébként a 32 GB valakinek nem elég?

A telefon figyeli, hogy milyen appot nem használtunk az elmúlt időben, s azokat feltolja a felhőbe. Természetesen jelez a telefon, ha mobil adatot használnánk, s nem WiFi-t, amikor egy régen használt appot indítanánk, s azt le kell tölteni hozzá.

Maga az egész, ha jól értem tulajdonképpen megoldja ugyanazt, mint a Titanium Backup + felhő mentés konstrukció. Vagyis az alkalamzásaink mentésekkel, beállításokkal biztonságban vannak. Egyetlen izgalmas kérdés, hogy ha esetleg nem Nextbit telefonra váltunk, akkor ezek az adatok hogyan használhatóak majd.

Összességében jópofa kezdeményezés, szívesen tesztelném a telefont, de jobbnak érzem a marketinget körülötte, mint magát a terméket. 350 dolláros verziót még tudtok venni a Kickstarteren. Ti mit gondoltok?

2015.09.14.

+