MojAndroid
(x) hirdetés

Ritkán szoktunk gyerekprogramot ajánlani itt az Android Portálon. Most megtesszük! Így nem biztos, hogy közvetlenül Téged szólítunk meg, de a gyermekeidet, vagy közeledben lévő gyermekeket, esetleg gyermekes barátaidat szeretnénk elérni.

Add át nekik az üzenetet, hogy egy remek tábor lesz augusztus 10-15 között Velencén. 3D tervezés, nyomtatás, Scratch, okostelefonok, Lego Mindstorms robotok, s még rengeteg izgalmas technológia segíti a számítástechnika, okostelefonok, s a programozás iránt érdeklődő 10-14 éves gyerkeket.

További információ: hello.pcworld.hu és a lenti sajtóközleményben.

Örömünkre szolgál, hogy az Android Portál is a tábor támogatói között van.

Informatikai tábort indít a PC World

A HelloWorld közel egy hete alatt többek között a robot­vezérlés, a vizuális programozás és a 3D tervezés szépségeivel is megismerkedhetnek a 10-14 éves gyermekek.

Elképesztő ütemben fejlődik az informatika világa. Míg tizenöt évvel ezelőtt kuriózum volt a mobiltelefon, és betárcsázós modemekkel interneteztünk egy CRT monitor előtt, napjainkban már szinte online éljük az életünket, okostelefonjaink pedig egy gyengébb noteszgép erejével dicsekedhetnek. Az emberek is nehezen tudnak lépést tartani a változásokkal, nemhogy az oktatási rendszerünk. Persze remek programozási nyelv a Turbo Pascal és az input, output perifériákat is illik felismerni, ám a modern eszközök és technológiák mellett új készségek elsajátítása vált szükségessé. A Nemzeti Alaptanterv hiányosságait felismerve a PC World iparági összefogást sürgetett, amely eredményeként megszületett a – legmodernebb oktatási módszereket felvonultató – HelloWorld tábor, ahol a Lego Mindstorms robotvezérlés, a 3D tervezés és nyomtatás, a Scratch vizuális programozás mind része a tananyagnak.

Az augusztus 10-15 között Velencén megrendezett tábor közel egy hetes programját a PC World szerkesztői az IVSZ képviselőivel, informatikai cégek vezetőivel és oktatási szakemberekkel egyezetve állították össze. A HelloWorld keretén belül a résztvevő 10-14 éves diákok szinte észrevétlenül sajátíthatják el a programozás alapjait, illetve olyan készségekre tesznek majd szert, mint az algoritmikus gondolkodás, a csoportmunka. A problémamegoldó készségeik javítása során állandó sikerélmény vár a résztvevőkre, miközben a jelen lévő rutinos pedagógusok segítségével olyan modern, előremutató technológiákat is megismerhetnek, mint a 3D tervezés, robotvezérlés, vagy éppen a virtuális valóság, ráadásul ehhez nem is kell egész nap a gép előtt ülniük. A meghívott példaképek előadásai során pedig olyan pozitív mintákkal gazdagodhatnak, amelyek hosszú időre elegendő motivációt szolgáltathatnak számukra.

További információ: hello.pcworld.hu és facebook.com/hellotabor

 

2015.06.12.

+