MojAndroid
(x) hirdetés

Tegye fel a kezét, aki tudja, hány db Microsoft alkalmazás van a Play Store-ban! Ugye? Tudtam, hogy sok, nade, hogy ez bőven több, mint félszáz, az azért megdöbbentő. Van közte pár gagyi, meg Xbox alkalmazások, de egyre több igazi értéket látunk a redmondi vállalattól.

Akik velem egyidősek, nekünk van egy olyan régi beidegződésünk, hogy a Microsoft a gonosz óriás. Ez azonban 2015-re teljesen megváltozott. A Microsoft egy szerethető cég lett. Igen, leírtam. Pedig volt, még amikor csak M$ rövidítéssel hivatkoztam a Microsoftra.

Felismerték Redmondban, hogy nem csak a saját platform fontos. Sőt azt az arcpirító alkalmazást is eltávolították, ami arról szólt, hogyan költözz Androidól Windows Phone-ra.

Office Lens

Az alkalmazás egyszerű, mint a faék, mégis jól vizsgázott. A lényeg, hogy a kamera segítségével bármilyen papíron, táblán található írást lefényképezünk, s az alkalmazás annak tartalmát kielemzi, s feldolgozza. Kaphatunk pdf formátumot, menthetjük OneNote alkalmazásba, vagy a OneDrive tárhelyünkre, de akár ppt vagy Word formátumot is választhatunk.

Természetesen Microsoft Account kell a használatához. Mehet annélkülis, mert elmenti a képként, amit fényképezünk, de az igazi erejének kihasználásához szükség lesz egy OneDrive regisztrációra legalább. De ezen ne háborogjunk! A Google se nagyon enged a saját alkalmazásaiban mozogni, ha nincs Google Accountunk.

Nézzük az alkalmazást használat közben:

Mint látható a számlával egész jól elboldogult. A névjegynél már nem volt annyira meggyőző a teljesítmény. És én is elfáradtam. Képként jól lekezelte, de a szövegek, s piktogrammok keveredésével nem boldogult jól. Névjegy feldolgozásra vannak ennél sokkal jobban működő alternatívák.

Ha a Microsoft komolyan veszi a projektet, akkor pár frissítés után egy nagyon jól használható alkalmazással gazdagodtunk. A Google Goggles egy hasonlóan zseniális, ha nem sokkal okosabb alkalmazás, ami valahogy a Google univerzumban elsikkadt. De vissza az alkalmazáshoz! Ki ne szeretne villámgyorsan megszabadulni papírfecniktől? Ki nem próbált már szerződést/bizonyítványt/jogosítványt/személyit/akármi-papír-alapút lefényképezni, mert el kellett küldeni e-mailben. És sose volt annak pont olyan a formátuma, mint a kameráé. És akkor jött a vagdosás, s egyéb utómunka. Ezeket mind átvállalja a Microsoft. És ez a nagy értéke ennek az alkalmazásnak.

Ha tennél vele egy próbát, akkor erre:

Itt pedig az említett Google Goggles app:

Google Goggles
Price: Free

 

(x) hirdetés
2015.05.28.

+