MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei MediaPad szériája mindig jól kézreállt. Általában az unibody design irányelvet követik, ami egyszerű, s letisztult formát eredményez. Bár azt hiszem lassan eljutunk oda, hogy a formán nincs is tovább miről beszélni. A kinézet kezd egyre inkább egységessé válni. Ezen lehet, hogy az Apple hívei most felhorkannak, s az ő szívüket csak az alma logóval ellátott termékek tudják lázba hozni. Ennek persze ellentmond az AppleBlog tegnapi bejegyzése. :)

A Huawei Honor MediaPad T1… ebbe a Honor sztoriba általában belekavarodom. Szóval a Huawei T1 lesz a Honor termékcsalád tabletje. Legalábbis a hihonor adatlapja ezt vetíti előre. Itt jegyzem meg, hogy még mindig nincs vége a Honor 6 nyereményjátéknak.

A Huawei is készített terméklapot a tabletnek, ezt itt tudjátok megtekinteni.

A Huawei T1 tabletje minden átlagfelhasználó számára kiváló választás. A 8-as méret szerintem ideális. A 9 már túl nagy, ahhoz, hogy az ember zsebre tudja tenni. A 8 még épp beleszuszakolható, viszont a kijelzője sokkal nagyobb, mint a 7-es tableteké.

A Huawei úgy tűnik nem hajlandó szakítani azzal, hogy csak egyfajta operációs rendszert készít. Így inkább beteszi a teljes GSM modult a tabletekbe is, s így azokon is teljesértékű telefonszoftver található. Sokmindent láttam már, de 8 colos tablettel telefonáló embereket még nem. Itthon még nem. Pedig a T1 esetén ott a hang kimenet is. Ezáltal teljesértékű telefon lehet a T1.

A vicces telefonálási lehetőség mellett ez azonban jó hír is. Sokáig a tabletek a hangkimenetet a hátuljukba helyezték el a gyártók. Még a 2013-mas Nexus 7 sem rendelkezik előlapi hangkimenettel. Ez pedig pl. filmnézés esetén nagyon hasznos tud lenni. A T1-et használók már feléjük néző hangfallal rendelkező tabletet kapnak. Sajnos nincs lent is hangkimenet, csak a telefon tablet tetején, de ne legyünk telhetetlenek!

(Ha már filmnézés, akkor rögzítettem egy videót is a tabletről. A videót a HTC RE kamerájával követtem el.)

[video:https://www.youtube.com/watch?v=leF-7LzHaN8]

Magyarországi viszonteladói árakat nem találtam. Amennyiben sikerül a kínai gyártónak egy ideális árszintet eltalálnia, akkor komoly vetélytársa lehet a többi 7-9 colos tabletnek.

Zárásul specifikációk következnek:

');

These short specs are provided by PhoneArena – visit PhoneArena.com for full Huawei MediaPad T1 8.0 specifications
2015.01.06.

+