MojAndroid
(x) hirdetés

A RE Camera egy izgalmas kis játékszer a HTC gyárból. Még október elején jelentették be. Most pedig itt van a kezemben.

A RE egy icurka-picurka kis kamera, rajta két gomb, s pár led. A formája alapján a nőgyógyászati segédeszköz, s sok egyéb asszociációval találkoztam már. Ennek ellenére igazából nagyon praktikus ez a periszkóp szerű forma. Kézreáll mindkét gomb, s mint valami fotópisztoly lehet használni. A hüvelyk- és a mutatóujj is illeszkedik a gombokra, pedig nincs kis kezem.

Tulajdonságok:

  • $199, itthon 54899 Ft, ami egyébként meglepő módon minimálisan drágább, mint a dollárban mért ára
  • 4 féle szín
  • 1080p video
  • slow-motion
  • 16 Megapixel
  • 146 fokos látószög
  • vízálló (IPX7)
  • hamarosan lesz API + SDK saját fejlesztésekhez
  • Android és iOS applikáció
  • 8 GB MicroSD kártya érkezik a kamerával, ez értelemszerűen cserélhető

Meg is lehet forgatni 3D-ben, nézni a csatlakozókat, gombokat, ledeket:

A funkciók (fotó, video, slow-motion) elérhetők a gombok segítségével is, de az alkalmazásból kényelmesen kezelhető a kamera. Valós idejű képet láthatunk, s finomhangolható a kamera. Beállítható a video, illetve a képek felbontása, illetve a látógszögnél választható az “ultra-széles” opció.

Az alkalmazásból le lehet tölteni a képeket a telefonra, s beállítható az automatikus mentés is. Így tulajdonképpen azonnal a telefonra másolódnak az elkészült felvételek.

Az app legnagyobb hibája, hogy találja meg egyből a kamerát. Sajnos többek panaszkodnak a Play Store-ban arra, hogy az ő eszközük nem látja a RE kamerát. Az LG G3-mal ilyen problémám nem volt. A mai, december 31-ei frissítés után én is írtam egy lehúzó kritikát, majd egy app kill/reboot után újra minden rendben volt. Cserébe elmondható, hogy a HTC igyekszik folyamatosan frissíteni, javítani az alkalmazást.

Összességében a RE kamera remek kis eszköz. Az ára nagyjából a belépőszintű GoPro kamera árával van egy szinten. És ez valljuk be, egy kicsit sok. Black Friday akcióban nekem 99 dollárért sikerült megkapni. Annyit megért. A GoPro esetén lényegesen több kiegészítő érhető el a kamerához. Illetve nem is csak a kiegészítők sokfélesége, hanem a sok egyéb gyártó által készített lényegesen kedvezőbb áru kiegészítők tehetik szimpatikussá a platformot. Aki viszont csak egy gyorsan használható, ráadásul vízálló kamerára vágyik, az nem nyúl mellé itt sem. Ráadásul egy Android platform mellett elkötelezett gyártót “támogathat”. ;)

Képminőség

Selfie, közeli felvételek, action shotok kezelésére, készítésére tökéletes. A nagylátószög vicces, de nem alkalmas portrék készítésére, hacsak nem a vicces, fura fejformák kihangsúlyozása a cél. :)

Sötétben nem túl jó a minőség, de fényes időben szép képeket lehet lőni.

Pár felvétel a végére. Ha esetleg még kiváncsiak vagytok további felvételekre, akkor jelezzétek, s készítek olyat is.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=jqbFSVmDDKw]

A photo posted by Balazs Koren (@hodeszka) on

A photo posted by Balazs Koren (@hodeszka) on

2014.12.31.

+