MojAndroid

Napos időnk van (a cikk írásának pillanatában), remélem mindenki kint ül a napon promiscuous módban és gyűjti be az év utolsó érdemi napsugarait és a heti alkalmazás híreket! Ja, hogy azok még nincsenek? Dehogynem, vigyázzoda!

Először is: új Play Store!

Bizony, a Play Store sem kerülhette el a materializálódás maximális manifesztálódását, szépen lassan rolloutolódik mindenkinek. Aki nem bír várni, innen is leránthatja az APK-t. Ja és: új ikon! Figyeld:

Mekkora már!
(Kicsi.)

Frissült/új/érdekes

 • Frissült az Endomondo: Android Wear vezérlés került be, valamint egy pár évvel elkésett fejlesztés, a Twitteres megosztás. (Eddig is volt persze, de erősen #fapad megoldás volt.)
 • Horizon: az app, amivel mindig vízszintes fotókat készítesz. Az alkalmazás a telefonod műhorizontját használva valós időben (készítés közben) beforgatja a fotóidat, hogy szegény Parlament ne csússzon le jobbra a lejtőn.
 • Fasza kamera alkalmazás a Camera51: felismeri a fotózott témát és elvégzi a szükséges beállításokat. Kommentben jöhet hogy mennyrie hatékonyy!
 • Frissült a Motorola Camera, és kapott Android Wear remote shutter opciót. Well done Motorola!
 • Snowball: fasza kis app, ami az összes fontos bejövő szociálhálós üzenetedet egy inboxba gyűjti. Van pár apró gond vele: egyrészt nem szeretek ilyen hozzáféréseket, jogokat adni “3rd party” appoknak. Másrészt itthonról legfeljebb izgatottan figyelhetjük a fejlődését, mert “cannot be installed in your device’s country.” Majd, egyszer!
 • Syncthing: synceld a cuccaidat saját repóba! Leginkább arra emlékeztet, amikor régesrég a doksijaimat, fotóimat cvs-ben, később svn-ben tartottam szinkronban az eszközeim között.
 • Nem is tudom, hogy a világ legszopatósabb hangfelismerős játékát mutattam-e már: Complete Ear Trainer, mazochistáknak
 • Elérhető a Nokia HERE Maps – Samsung eszközökre. Innen tudod letölteni, mert a Samsung miért pont az app letöltést intézze valami általánosan elfogadott módon?…

ROM

 • Kint van a CyanogenMod 11.0M11. Pár új támogatott Samsung eszközön kívül főleg bugfixekről, és némi camera app fejlesztésről szól főleg.
 • Van még élet a Samsung Galaxy Nexusban! (Ami azt hiszem a kedvenc Nexusom a mai napig.) Eredetileg úgy volt, hogy lassan oblivionba süllyed szegény, up-to-date driverek híján, de most úgy tűnik, mégis került hozzá egy hackelt GPU driver, ami ráadásul napi használatra alkalmas is. További infó erre.

Mindenmás (semmisemás)

A legközelebbi “kibannoljuk-e a trollokat” kérdést már rendes Google+ pollban tudjuk majd csinálni, megjött a hivatalos feature! +Zsolt Pintér már ki is rakott a közösségbe egy szavazást.

2014.10.12.
 • mutter

  Tudnátok abban segíteni, hogy az Alcatel 5020D-n a PC és telefon összekapcsolásnál hogyan láthatom a memóriakártya adatait is? Csak a tel.-on tárolt adatokat mutatja, így elég problémás a képek bemásolása. Előbb át kell másolnom az SD kártyáról a tel-ra, utána tudom csak a PC-re másolni.

  • Sam 61

   Beállitások>Tárhely>Sd card láthatóvá tétele.Pipáld be a négyzetet vagy a kis köröcskét.Telefon ujrainditása.Ha igy sem megy miután felcsatolod a windowsra a May computert ha megyitod itt próbáld meg a megjelent particiotáblázatbol ami a telefon tárhelyét mutatja,ezen belül keresd a külsö sd-cardot.Meg próbálhatod total commanderböl is.Valahol csak ki fogja mutatni.Sok sikert !

   • Sam 61

    Egyébként a telefonon lévö file kezelöböl is be lehet állitani.Es file explorer vagy Astro .Kettöközül az egyik kötelezö volna,sokat tudnak !

+