Quantcast
MojAndroid
(x) hirdetés

A Birdsong egy remek alkalmazás arra, hogy zenét tanulj. Hangokat, hangjegyeket, szolmizálást. Az adásban (erről többet erre) is elmondtam, hogy elméletileg a matematika és a zene rokonterületek. Azonban én énekórán a “csak tapsolj” – ha énekelni és tapsolni is kellett volna hozzá  – kategóriába sorolódtam.

Gyermekkoromban ének órán a kottás füzet sose tartozott az igazán hasznosnak vélt taneszközök közé. Emiatt is keltette fel hamar az érdeklődésemet a Zeneakadémia és a BME Autosoft közösen készített alkalmazása. Mit lehet ezen a területen játékossággal egy tablet segítségével fejleszteni?

[video:http://www.youtube.com/watch?v=CrhItJM0r_Q]

Ahogy a fenti video is mutatja, a játék kihasználja az Angry Birds, s összes klónja által kialakított sémát. Pályákon mehetünk végig, kaphatunk jutalmakat, s élvezetes játékélményben van részünk. Ellentétben az Angry Birds szériával, a Birdsong azonban játék közben összekapcsolja a hangokat és a hangjegyeket. Halljuk és látjuk is a hangokat, s miközben az elrepült hangjegy-madarakat visszahelyezzük a drótra, újra legalább ez a két érzékszervünk kapja az impulzust. A tappolások még egy szintet hozzátesznek a dologhoz, s így válik az egész játék és tanulási folyamat egy kerek egésszé.

A játék beta/demo állapotban van. Sajnos már elég régóta. Ez kétségeket is ébresztett már bennem az esetleges folytatással kapcsolatban. Azonban remélem, ha sikerül elég sok emberhez eljuttatni a játék hírét, s van érdeklődés, akkor a fejlesztők elkészítik majd a teljes verziót is.

A játék egyelőre csak tabletre érhető el.

A bejegyzés eredendően a saját blogomra íródott. Egy érdekesnek igérkező sorozat első darabja. Remélhetőleg Nektek is izgalmas lesz, s sokan jönnek rá, hogy rengeteg tanulásra, tanításra használható alkalmazás van okostelefonokra, s tabletekre.

2014.06.24.

+