MojAndroid
(x) hirdetés

Érkeznek. Itt vannak már a sarkon.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c]

A Google nem tréfálkozik a dologgal. Ismég hagyta, hogy sokan úttörőként kihozzanak már okosórákat, s csendben ezekből tanulva megalkotta az Android Wear-t. A Samsung Galaxy Gear, Sony okosóra, s sok kisebb-nagyobb egyéb próbálkozás rengeteg tanulsággal szolgált.


Persze elkanyarodhatnánk itt a Gear 2 – Tizen érdekesség irányába, de nem teszem. Az Android Wear első ránézésre a Google Now beépítve egy órába. A Now már régóta velünk van, sokat fejlődött, letisztult, egyszerű. A létjogosultsága ennek a lépésnek egyértelmű. Azonban a Google még többet szeretne. A Developer Preview SDK már létezik, kiváncsi vagyok hányan vetődnek majd rá.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=0xQ3y902DEQ]

Még izgalmasabb, hogy nem csak egy koncepcióról van szó, hanem már két gyártó konkrét terméke is bejelentésre került.

Az LG G Watch okosórája a cikk feletti képen látható, s a Motorola mérnökei és designerei is alkottak valamit. A Moto 360 az okosórák eddigi legjobban eltalált darabja.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=dnerqDWwVgg]

Végre egy olyan okosóra, amin nem érzem azt, hogy egy kis méretű telefont próbáltam volna ráapplikálni a kezemre. Persze minden más élőben, mint bemutató videón, úgyhogy kíváncsian várjuk mi fog még történni a termékek megjelenéséig

További infó:

2014.03.19.

+