MojAndroid
(x) hirdetés

Az LG egy igen izgalmas eszközt adott tesztelésre. Se telefonálni, se játszani nem lehet rajta. Viszont képek nézésére alkalmas. Egy zsebnyomtató.

Nyomtatót nem szoktam tesztelni, így arra gondoltam bemutatom egy videón mire jó, hogyan működik ez az eszköz.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=Rl3PWeKK9X4]

A videón látjátok, hogy sikerült elindítani a nyomtatást papír nélkül, majd szerencsétlenkedem a papír behelyezéssel. Ezután sokkot kapok, hogy a fénykép helyett egy kék papír jön elő.

Végül azért sikerrel teljesítettem a feladatot. Persze, ha elolvastam volna a leírást… Apropó, itt olvasható az LG hivatalos sajtóanyaga a termékkel kapcsolatban:

Képzeld el, hogy bárhol, bármikor előkaphatsz egynyomtatót a retikülödből és néhány szempillantás múlva már a kezedben is tarthatod a mobiltelefonoddal készült fényképet! Az LG Pocket Photo mininyomtatójával mindez valóra válhat, hiszen olyan apró, hogy bőven elfér a tenyeredben. A fehér szívecske mintás készüléket Bluetooth-szal és NFC-vel is csatlakoztathatod a mobilodhoz. Egy ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazás szükséges csupán a használatához, amivel kivághatod, vagy bekeretezheted képeidet, illetve számos effekt közül is válogathatsz. Az LG hordozható fotonyomtatójával QR kódot is elhelyezhetsz a képeden, ami akár a Facebook-ra, vagy bármilyen online felületre mutathat, így a Pocket Photo-val ezután igazán stílusosan adhatod meg a telefonszámodat egy buliban. Az LG Pocket Photo a ZINK® festék nélküli nyomtatótechnológiáját alkalmazza, tehát a tintapatron cseréjével nem kell bajlódni. Ha pedig elfogy a nyomtatópapír, újra lehet tölteni a készüléket.

A Pocket Photo hordozható fotónyomtató ajánlott bruttó fogyasztói ára: 42 990 forint. Az utántölthető nyomtatópapír 30-as kiszerelésben kapható. A PS2203 nyomtatópapír ajánlott bruttó fogyasztói ára: 4 990 forint

Sajnos az ára igen borsos. A 40e feletti induló ár is súlyos, aztán a 160 Ft feletti költség képenként sem igazán baráti. Ha az árakon tud faragni a koreai gyártó, akkor remek party kellék lehet a Pocket Photo. Illetve vagány dolog lehet egy rendezvényen előkapni a Pocket Photot, s nyomtatni egy névjegyet. Mégiscsak impresszívebb egy frissen nyomtatott névjeggyel elkápráztatni a többieket. QR kódot tud a képre illeszteni, ha meg van egy előre elkészített névjegy, azt csak rá kell küldeni a nyomtatóra.

Egyetlen dolgot nem tudtam tesztelni, ez pedig az akku. Mivel egy töltéssel a gépben lévő 4 maradék papírt, s a további próba papírokat simán kinyomta, nem tudom megítélni mennyit bír a masina. Viszont mint az említettem, lassan minden háztartásban van egy usb kábel, így nem lehet gond a töltéssel.

Lehetőség van a termékben, jópofa, az alkalmazás pofonegyszerű. Minden szép lenne, de amíg ez az ár marad, addig azt hiszem a Pocket Photo is tagja lesz az ilyet is gyártott az LG terméksorozatnak.

2014.02.18.

+