MojAndroid
(x) hirdetés

Nem alkalmazásteszt, mert sose telepítettem a játékot. Mielőtt a beküldés gombra kattintottam, mégis rátévedt az ujjam az installra. Most írhatom át a cikket. :) Még pár óráig van másnak is esélye. A játékot a fejlesztője el fogja távolítani mind a Play Store, mind pedig az AppStore-ból. Miért?

Mert túl sikeres. Igen, azért mert túl sikeres. A lenti Play Store screenshoton látjátok, hogy valahol 10 és 50 millió között van csak az Android letöltések száma. Ezek jó részéhez e-mail, értékelés, visszajelzés, kérdés, stb. tartozik. Meg gondolom tisztességes bevétel a reklámokból. Meg a hírnév. Nemrég írtam a lottó húzásról is a saját blogomon. Nem fejtettem ki ezt az aspektust, de a siker, a hirtelen érkezett nagy nyeremény teljesen meg tudja változtatni az ember életét.

screen_shot_2014-02-09_at_0.57.06.png

Valószínűleg erre még Dong Nguyen, a játék készítője sem számított. A Twitteren fakadt ki.

Pedig akár ott is hagyhatta volna a játékot a boltokban, s azt mondja, hogy nincs már support. Volt már erre példa. Vagy esetleg eladná a jogokat (biztosan lenne rá vevő)…

de nem teszi. Egyébként okosan.

Gondolom sokatokban felmerül a kérdés, hogy de ennek mi értelme. Ha tényleg csak magára hagyja a játékot, nincs hozzá support, akkor is élete végéig boldogan él, s fürdik a reklámok hozta pénzben, mint Dagobert bácsi. Nem ezt tette. Ki mert lépni belőle. Respect. Valószínűleg felmerült benne is sok egyéb megoldás, de végül így döntött.

Sok sikert kívánok Dong Nguyennek. Egy remek példa arra, hogy tudni kell nemet mondani. Tudni kell felállni. Nem sajnálom (nem csak azért, mert az alatt a 2 perc alatt, amíg játszottam, háromszor vágtam majdnem falhoz a telefonomat), s nem szeretnék mártírt csinálni belőle. Ezzel az ismertséggel és teljesítménnyel valószínűleg bárhol, s bármikor tárt karokkal fogadják.

Egyébként meg tervezi folytatni:

Valószínűleg most majd előre gondolkodik, mi lesz, ha 100 millióan fogják letölteni az új játékát.

Zárójelben: (Persze a gonosz kismanó bennem is elgondolkodik a cikk végén. Ha elérte ezzel a lépésével, bejelentésével, hogy még én is telepítsem, s valószínűleg több ezren könyörögnek sírva, hogy ne vegye le, akkor tényleg el fog-e tűnni vasárnap estére a Flappy Bird a Store-ból? Igen, igen és igen. Ha mégse tenne így, akkor azzal azt gondolom, hogy a hitelességének végleg lőttek volna. Nálam biztosan. És egy kevésbé pozitív hangvételűen emlékeznék meg Dong Nguyenről a következő hírhétfőben.)

2014.02.09.

+