MojAndroid
(x) hirdetés

The Moonlight Adventure! a kis létszámú BG Digital nevű csapat első logikai-puzzle a játéka. A játék folyamán Fyf-fet, a szentjánosbogarat kell segítenünk, hogy a lámpásaival kivilágítsuk a sötéten bóbiskoló Holdat.

Az alapok

A játék szabálya egyszerű: egy 5×8-as felépítésű, négyzetekből álló pályán kell horizontális vagy vertikális irányba tologatnunk a kis bogarunkat az addig nem világító olajlámpásokhoz. A továbbjutás érdekében a pályán levő sziklákat is gyakran kell megbolygatni, hogy odaférjünk a lámpákhoz vagy hogy odébb tegyük őket a fény útjából. Az olajlámpás begyújtásával -ami csak akkor történhet meg, ha Fyf közvetlenül a lámpás mellett áll meg- a fényt mindig nekünk kell az addig sápadtan szomorkodó égitestre irányítani. Így azt végtelen boldogság tölti el, mi pedig mehetünk a következő, kicsit bonyolultabb kihívás felé.

Minden teljesített pálya után kapunk fizetőeszközt attól függő mennyiségben, hogy hány lámpással kellett bajlódni. A megszerzett javakból a főmenüben való bevásárlókosárra bökés után vehetünk egyszer használatos eszközöket: kalapácsot (amivel szabadon eltávolíthatunk egy nem kívánatos pályaelemet), lámpakörtét (a Fyf által megközelíthetetlen lámpák begyújtására) és egy zsák aranyat, amivel a lámpások fényét irányító köveket vonhatjuk be nemesfémmel. Így az addig csakis egy meghatározott irányba terelő fényes felületű sziklák fényeltérítő képességét mi uraljuk: abba az irányba fordíthatjuk a fény útját az adott sziklától, amerre mi akarjuk.

Mindeközben vigyáznunk kell a haragos gombákra (akiket én csak bolondgombáknak hívtam, ugyanis Fyf is megbolondul, ha egynek nekiütközik) és arra, hogy a bogárkánknak és a lámpáknak ne lökjünk semmilyen sziklát sem, mert törékenyek. A játéktérről való lecsúszás is elkerülendő, ugyanis akkor kezdhetjük elölről az adott pályát. Gallyak is az utunkba állhatnak, amiket a lámpák fényével csakis a fényt eltérítő sziklák segítségével kerülhetünk ki. Mindezek az akadályok szerencsére eltávolíthatók a pályákról, ha bevásároltunk elég kalapácsból. Az áruházban lehetőség van arra, hogy a Play-en keresztül vásároljunk be fizetőeszközt: így játszi könnyedséggel vásárolhatunk be mindenből, ha esetleg túl nehéznek bizonyul a játék és már kifogytunk a virtuális valutából.

Összességében, vélemény

A végigjátszás során a folyamatossággal és stabilitással nem volt gondom. Mindent egybevéve egy aranyos játékról van szó, amin mindössze pár könnyen javítható dolgot tudok kifogásolni. Hiányoltam a szöveges magyarázatokat: ha esetleg új dologgal találkozunk akkor a képernyő tetejéről egy pók ereszkedik le, és egy gondolatbuborékban magyaráz el nekünk képek segítségével dolgokat. Ezt nem találtam tisztán érthetőnek minden alkalommal, és véleményem szerint jobb lenne egy kisebb szövegmagyarázat. Nagyobb felbontású kijelzőkön a rajzok elég pixelesek, felbontásuk nem mindenkinek kielégítő.

A hangokban nincs sok fantázia, a tapintásra bután nevetgélő sziklák és gallyak egy idő után kicsit irritálóak. Néhány új és a mostaniaknál változatosabb hangeffekt sokat dobna az élményen. Végezetül pedig sajnálom, hogy rövid és meglehetősen könnyű a játék, nem jelent elég nagy kihívást. A segítségünkre ott levő eszközökre (kalapács, lámpakörte, aranyszütyő) egyáltalán nincs, vagy csak alig van (még) szükség. Emiatt nem nagyon van motiváló tényező és hamar unalmassá válhat a szórakozás.

Jelenleg 28 darab pályán játszhatunk, amiknek száma remélhetőleg szaporodik idővel és nehézségük pedig komolyabb kihívást jelentenek majd a jövőben. Kipróbálni mindenképp ajánlom, könnyűsége ellenére már most is kellemes szórakozás a Moonlight Adventure!

(x) hirdetés
2014.02.02.

+