MojAndroid

Modern életünk egyik legnagyobb küldetése a tökéletes Twitter kliens megtalálása. Számomra a gyári kliens közel áll ahhoz, hogy kitartsak mellette. Két nagy baja van. Az egyik, hogy az Instagrammal összerúgták a port, így az onnan linkelt képek nem jelennek meg a stream-ben. A másik bajom a tablet támogatás hiánya. Tudom, létezik tablet verzió, de az Samsung only. És bár a Nexus 10 is Samsung gyárban készült, nem vonatkozik rá a Twitter kliens. Tudom, beszerezhető, de egyelőre szeretnék frissítések és biztonsági szempontok miatt a Play Store-nál maradni.

A frissen érkező Carbon nem támogat tabletet, a Carbon érkezésére reagáló Falcon Pro pedig engem nem szeret. Hiába készítettem neki Twitter appot, valami mindig hiányzott neki, vagy nem találta helyesnek.

A Twidere esett át egy kisebb frissítésen nem is olyan régen. Emiatt úgy döntöttem, teszek vele egy próbát. Az app szép. A beállító képernyő, testreszabhatóság ötös! Miután mindent beállítottam, használatba vettem az alkalmazást. Sajnos itt bukott meg a történet.

Bár minden adott, s nagyon jól is működhetne, de sajnos akad, darabos, lagol, lassú. Nexus 10-en próbáltam, hiszen a fent említett okok miatt arra keresek olyan klienst, ami jól működik tableten. Az app nevében ott a beta, így még egy picit fent hagyom. Ha a működésen csiszolnak, akkor egy remek Twitter kliens lehet belőle. Így most 3, de simán lehet belőle 5.

Képernyőképek a teszt alatt. Twitteren @kobak néven találtok.

2014.01.11.
 • gergogyerek

  Szia,
  próbáltad már a Plume-t? Én is nagyon sokat kerestem, de ez nagyon jó (szerintem)
  Nexus 7-en príma gyors, nincs lag. üdv
  g

 • Sebők Róbert

  Tuti velem van a baj…
  Nem értem a twitter értelmét sem, nemhogy a telefonomra, tabletemre rakjam fel. Ott a fész, bár annak se sok értelmét látom, mégsem 160 karakter. Aztán ott a gé+…
  De mi értelme van 160 karakteres üzeneteket olvasni? Segítsen valaki elmagyarázni, miért és hogyan kéne ezt az egészet használni.
  Megyek az utcán. Egy részeg pali átbukik a padon és beleáll a hóba. Előkapom a mobilt, nyomok egy shotot az instára és írok 160 karaktert, milyen jót röhögtem, majd belinkelem a képet?
  Mert valóban szakmai, igazi értékkel bíró bejegyzést nem bírok elképzelni 160 karakterbe.
  Megnéztem a pártok twittereit is. A nagy többsége abból áll, hogy nyomnak egy linket a hírre az oldalukon.

  Szóval komolyan, valaki magyarázza már el nekem ez mire jó. Meggyőzhető vagyok. Ha valaki értelmet ver a fejembe, elkezdem használni. Addig csak magamutogatásnak tartom az egészet.

  • _alesi_

   Első nekifutásra a Twitter olyan, mintha egy vadidegen házibuliba csöppennél, ahol nem ismersz senkit és csak zavartan feszengsz a sarokban. Aztán pár embernek odaköszönsz, ők viszonozzák azt és szép lassan eljutsz oda, hogy már nem csak hallgatsz, de téged is meghallgatnak. Első nekifutásra csalódás lesz, ez biztos. Nem adja olyan intenzíven a pozitív visszajelzéseket, mint az FB, ezért sokan idő elött elunják. Ha viszont az ember nekidurálja magát és nem fél idegenek előtt megszólalni, akkor idővel belecsöppen egy pezsgő közösségbe, ahova érdemes rendre visszatérni.

   Amúgy nem 160, csupán 140 karaktered van, de egész döbbenetes, hogy mi mindent le lehet írni, ki lehet fejezni ilyen kevés karakterrel. Komoly szakmai értkezéseknek nyilván nincs hely, de rövid ajánlóknak és megjegyzéseknek már igen, melyek nyomán érdekes tartalmakra találhatsz (minap például arról írtam, hogy miért nem fagy meg a kacsa lába a hideg vízben és még engem is meglepett, hogy ez a téma mást is érdekelt).

+