MojAndroid
(x) hirdetés

Most, hogy kint -4 fok van és ~30 km/h szél, elgondolkodtató, hogy hol lennék inkább. Prágából most jöttem meg, ráadásul ott hidegebb van mint itt. London? Ott gyakorlatilag nyáron is ilyen idő van. Horvátország? Na az már valami.

Úgyhogy letöltöttem a Travellerpass-t, a Magyar Posta Biztosító virtuális pecsétnyűjtő játékát, ahol történetesen (és több más dolog között) épp egy horvátországi utat lehet nyerni, két személy részére.

A játék lényege röviden: telepítés és egy egyszerű regisztráció után kapsz egy virtuális útlevelet, amibe pecséteket gyűjthetsz, nyilván célszerű minél többet megszerezni. A keddi pecsét duplán számít, hónap végén pedig sorsolás következik, ahol a begyűjtött pecsétek száma alapján (keddi ugye duplán) súlyozva vannak az esélyek. A pecsétek megszerzéséhez pedig városokkal kapcsolatos kérdéseket kell megválaszolni. A nehézségi fokra jellemző, hogy én első körben öt (Litvániával kapcsolatos) kérdésből egyet tudtam megválaszolni helyesen, pedig nem tartom magamat egy különösebben buta embernek – célszerű tehát egyből fellapozni a Wikipediát, amikor válaszolsz, a Posta Biztosító nem csak ad, oktat is! Második körben (Szentpétervárról) hármat – pecsét persze ezért sem járt, lipilee visszaül a padba, és tovább tanulmányozza a Wikipediát. (Amit egyébként szabad, a játékszabályzat nem zárja ki vagy ilyesmi.) Ráadásul még egy idegenvezetői végzettségem is van elvileg!…

A horvátországi úton kívül havonta három szerencsés egy-egy útikönyveket kap – hasznos ajándék, főleg ha a következő heti városra vonatkozó útikönyvről beszélünk… de persze egyébként is.

Most tartunk a játékban az első hónap félidejénél, bőven érdemes tehát még csatlakozni; eddig volt ugye (általam teljes megsemmisüléssel végződő) Vilnius és (kevésbé rosszul, de attól még eredménytelenül) Szentpétervár. Kicsit félek, mert következik Bangkok, amiről, szégyellem bevallani, semmit nem tudok, de nem vicc, még egy vaktérképen sem tudnám hova tenni. Milyen nyelvet beszélnek ott? Az út melyik oldalán közlekednek? És van-e krokodil a bungalóm kerjében? Hát cunami?

Bangkok után pedig Lisszabon lesz a havi záró akt, már most lehet készülni – ott legalább voltam, nem is egyszer, Belém torony, Szent Jeromos-kolostor, menni fog ez, az útikönyvet már szinte a zsebemben érzem. Horvátország, te se menj sehova, majd én jövök!


Technikai infó (nekünk pláne hiszen van Android app rá tehát miért ülnénk asztali gép, pláne Facebook elé), de: a Travellerpass eredetileg Facebook játéknak indult (2012-ben, ezt frissítették most fel), és most is játszható a weben, ha esetleg a mobil eszközt otthagytad a konyaasztalon te pedig már a kanapén ülsz a sósmogyival és semmi kedved felkelni, játszani viszont kéne, amíg fejben a tudás Szentpétervár hídjairól. Egyszóval ha Facebookon próbálnál szerencsét, ide kattints, vagy ide, és Facebook azonosítóval is tudsz akár játszani.

Sok sikert!

2013.12.13.

Ezeket már olvastad?

+