MojAndroid

Elmondom nektek, miért vagyok elégedett ezzel a lassan lezáródó nappal, azon kívül hogy negyedórája frissült le az Android 4.4.2 a Nexus 4-re.

Trello

Frissítettem a Nexus 7-en is a Trello-t (N4-en még tegnap). Tökéletesre sikeredett a dizájn, akinek bármilyen többemberes todo listája van, talán a legjobb választás menedzselni. Szuperül KitKat-ult a full screen üzemmódja, jobbról-balról be lehet swipeolni a board és notification menüket. És mondom: a régi verzió is jó volt, az új tökéletes.Android Device Manager

A Google Androidra is kiadta a Device Managert, vagyis egyik eszközről csörgetheted, lockolhatod, wipeolhatod a másikat. Vagy, mint egyes hülyék, a kezedben tartott eszközt. Egyszerű mint a faék, dizájn persze rendben, és 1,7 MB, ami manapság ritka madár – nem mintha nagyon számítana.


Nova Launcher (Prime)

Frissült a Nova is, immár azoknak is elérhető a KitKat-féle teljesképernyős, alul-felül színátmenetes háttérkép, akik nem igazolták maguknak (és a családi kasszának) egy Nexus 5 beszerzését. Yay, átlátszó notifikációk!


Twitter

És végül frissült a Twitter is, bevallom, hogy bár tableten továbbra is Falconozok, telefonon a Twittert használom, megelégedetlenségedésemre. (Működik a vendor lock-in.) Ez az új verzió viszont már egész közel van az elviselhetőhöz. Persze klasszikussal fogalmazva “lehetne eggyel jobb, de nem kegyetlenül kurva rossz, hanem aránylag szar viszon még kéne bele egypár dolog”. Ha nem vigyáznak ezekkel az ui update-ekkel, egyszer még 3 csillagot is adok majd neki!


És ÉS ÉÉS!

Ha a fenti esetleg nem lenne elég, végre van Google Edition eszköz a Sonytól, nem is akármi, hanem a nálunk is járt Xperia Z Ultra (Sony Z Ultra néven). Ha emlékszünk (és emlékszünk) ez a vas Sony rendszerrel is zsiványos, attól tartok, hogy egy indokolatlanul borszasztóan jó Google Edition eszköz lesz! És van Google Edition eszköz az LG-től is (persze tőlük láttunk már hasonlót… két Nexus képében), az LG G Pad 8.3-at. Szép darab ez is! (Az összefoglaló hír pl. itt.) Mindkét eszköz szépen kiegészíti a tegnap bejelentett fehér Nexus 7-et.

Az örömöm akkor lenne határtalan, ha a céges VPN-ről lejőve is elérném az utolsó bekezdés linkjeit… De még ezzel a kisebb akadállyal is kijelenthetem:

2013.12.11.
 • plumpy

  A frissült nova sen tudja csak úgy az átlátszó statusbart, meg egyebeket, kell hozzá a megfelelő alap. Nekem 4.2-vel jött Xperia Z-re az átlátszóság. Nem pont úgy, mint ahogy az N5-ön van, de átlátszó. Így a nova is kezdetek óta tudja. Ellenben a feleségem 4.1-es telefonján megjelent ugyan az opció a beállítások között, de nem aktív, ki van szürkülve, és egyértelműen oda is írja, hogy ezen a telefonon ez nem támogatott.

 • pantomimes

  Nekem is megjött az N4-re a frissítés, én a kamerától várok többet, 4.4 alatt eléggé szenvedős volt. Kíváncsi vagyok vajon a Google Experience Launcher tényleg megérkezik-e a play-be, hiszen azzal teljes lenne a kép ezen az eszközön is. A twitter nekem tetszik, bejön az irány ami a frissítéseket jellemzi az elmúlt hónapokban. A FB-al kezdhetnének már valamit, mert hiába vagyok a beta programban nem látok fejlődést. Korábban pl. sikerült azt megoldani, hogy a hírfolyamomat ott nyitotta meg, ahol legutóbb tartottam, majd kiírta, hogy hány új poszt van, ez szuper volt, na ez egy hétig tartott, most már megint nem így működik.

  (Majd a verziószámot javítsd a cikkben, nem 4.2.2, hanem 4.4.2)

 • Noname Cowboy

  N7-en pl a 4.4.2 után MX Player nem támogatott verzió hibával kilép.

 • grico

  Üdv. Én újan vettem pár hete a nexus 4-et, 4.3-as szoftverrel. Azonnal frissült 4.4-re, azóta furcsaságokat csinál. Pl egyes emberek ha hívnak olyan csengőhangok csörög, ami nincs is bent a telefonba….és átállítani sem lehet ezeknél az embereknél. Az állapotjelző led csak az sms-eknél működik (fehéren villog), a nem fogadott hívásoknál és e-maileknél nem……….

  • pantomimes

   A csengőhangos dologra nem tudok magyarázatot. Az állapotjelző LED alapból az általad leírtak szerint működik, pl. a light manager programmal ezt tudod állítani.

   • grico

    Köszi. A használati alapján, ha az állapotjelző led be van kapcsolva, a nem látott sms-eknél, a nem fogadott hívásoknál és a nem látott e-maileknél kellene más-más színnel villognia. Programmal tudtam korrigálni, de alapból nem működött csak az sms-eknél………

 • grico

  Most már nekem is a 4.4.2 van rajt. Azt esetleg megtudod mondani, hogyan lehet leállítani az automatikus frissítéseket, hogy ne akarjon újabbat feltenni? Már átnéztem, de nem találom. Köszi

+