MojAndroid
(x) hirdetés

Ha te is lekésted (hozzám hasonlóan) a mai Google+ eseményt, akkor a phandroid.com segítségével most bepótolhatod, hogy mit is kell tudni róla. Így nem kell majd holnap reggel bután nézned a kollégákra, amikor a dohányzóban ez lesz a téma. Előzetesen röviden a számok. A haldokló kísértetvárosban 540 millió aktív felhasználót számlálnak (májusban ez a szám 390 millió volt), 300 millió hangouts felhasználót becsülnek (májusban 190 millió volt), 1.5 milliárd fotót töltenek fel hetente.

#1 Hangouts mobil verziója megkapta a helyzetmegosztást

#2 Animált GIF megjelenítése

#3 SMS támogatás a mobil Hangouts alkalmazásban

#4 Tervezz, Hirdess és Kezelj Hangout közvetítést

Egy új hangout oldal kifejezetten azoknak, akik közvetítést terveznek. Itt a lehetőséget kapnak, hogy hirdessék a felhasználóik számára a közvetítést, és ha már elindult, akkor felhasználónként tudjanak dolgokat beállítani (pl. hangerő, vagy kirúgás a hangoutból, stb.)

#5 Teljes képernyős videó hívás eszközökön keresztül (HD minőségben)

#6 Webkamera fényerő automatikus erősítése

továbbá effektek hozzáadása kézzel. Úgymint: fekete-fehér, reflektor, fókuszálás.

#7 Teljes méretű mentés és háttérszinkron iOS-re

#8 Fokozott tanulás és kiemelés a keresésben

A Google automatikus taggelés funkciója lehetőséget ad, hogy olyan dolgokra keress a képeidben, amit magadtól nem adtál hozzájuk szövegesen (a leírásban). A mostani frissítés 1000 olyan gyakori keresőszót adott a képekhez, mint Vespa, almatorta, csók, snowbordozás, vízesés, kutya, strand, hó, napszemüveg. De kereshetsz képeket a barátokról, a családtagokról és körökről is.

#9 Továbbfejlesztett automatikus képjavítás

A Google+ automatikus képjavítás funkciója megpróbálja a képeid minőségét feljavítani: mostantól lehetőség van a javítás erősségének emelésére és csökkentésére, vagy akár kikapcsolására, és ezeket megtejetjük képenként, vagy albumonként is.

#10 Új “HDR Scape” szűrő a Snapseed programban

#11 Új, “Analog EFEX Pro” funkció a NIK Collection programban

#12 Auto Awesome Action

Megmutatja az esemény nyomvonalát és a háttérben lévő szellemképeket. Ez remek lehet sportfotóknál.
(az Auto Awesome a Google+ képkezelő automatikus képelőállító funkciója, eddig annyi tudott, hogy a sorozatképekből animált képet készített, illetve panoráma képet készített az egymás melleti tájképeinkből)

#13 Auto Awesome Eraser

A segítségével kihagyhatóak a sorozatkép hátteréből a mozgó emberek és a zavaró körülmények.

#14 Auto Awesome Movie

Ez az igazi yolo! A képeidből és videóidból egy kafa filmet csinál, háttérzenével együtt, amit az eseményekhez igazít. Ha kész lett az “Auto Awesome Movie”, egy Android értesítést fogsz kapni róla, és utána kézzel beállíthatod a saját igényeid szerint (kicserélni a zenét, kivágni egyes képeket, lerövidíteni, stb)
Így kell elképzelni:
[video:http://www.youtube.com/watch?v=Rv1tZm1sHQI]


Hát ennyi. Nem kevés újdonság érkezik/érkezett. A fent felsoroltakon kívül frissült (és átnevezésre került) a nemrég érkezett “Google+ Photos”, lett egy új “Helyek” widget, a Photos alkalmazásban lett egy csomó új lehetőség. Te mit próbáltál már ki?
Aki szeretné megtekinteni az egész, közel egy órás eseményt, itt megteheti: [videó]

Mellesleg ma elkezdték kiküldeni a Google+ oldalak számára is az egyedi linkeket. Három követelmény van: Profilfotó, legalább 10 követő és 30 napnál régebbi regisztráció. [forrás]

Türelmetleneknek: Google+, Snapseed

A cikk, és a képek forrása: phandroid.com

2013.10.29.

+