MojAndroid
(x) hirdetés

Úgy látszik tényleg hasznos a kikérdező sorozat. Legalábbis én tegnap kaptam egy remek tippet keep kollégától, amit azonnal ki is próbáltam, és tényleg nagyon jól működik a program.

A szövegbevitel elég gyakran használt funkció a telefonon, és bizony a képernyőt böködni nem a legkényelmesebb módja a feladat megvalósításának. Ezt próbálja meg orvosolni a most bemutatott program. Ha számítógép előtt ülünk, akkor a program segítségével vagy kábelen, vagy kábel nélkül adhatjuk át a szövegbevitel feladatát egy sima web böngészőbe, és a számítógép billentyűzetét használhatjuk a telefon szöveges mezőiben. A program sokoldalúan próbál segíteni a kapcsolat létrehozásában, mert a kapcsolatot ki lehet építeni wifin, vagy USB kábelen egyaránt. Én az USB kapcsolatot próbáltam ki, azt mutatom be kicsit részletesebben, de a wifi beállítás még egyszerűbb a program leírása szerint.

Először is telepíteni kell a programot a telefonunkra, és engedélyezni kell a beviteli lehetőségekben. Ha ez megvolt, akkor utána egy szöveges mezőbe (például elindítjuk a keresőt) belebökve megjelenik az értesítési sávban egy “Beviteli mód kiválasztása” sor, amire rábökve meg kell adnunk, hogy a Wifi Keyboardot akarjuk használni.

screenshot_2013-10-11-12-16-47.png

Ha az USB kapcsolatot akarjuk elindítani, akkor kapcsoljuk be a fejlesztői lehetőségek menüpontban az “USB hibakeresés” lehetőségét, és a számítógépen egy parancssorban adjuk ki az alábbi ADB parancsot:

adb forward tcp:7777 tcp:7777

Ez után nyissuk meg a böngészőnket a számítógépen, és az alábbi címet adjuk meg neki:

http://localhost:7777

Ha mindent jól csináltunk, akkor az alábbi képet kapjuk:
wifikey-chrome.jpg

Ha itt belekattintunk a szöveges részbe, és ott elkezdünk gépelni valamit, akkor az megjelenik a telefon szöveges mezőjében. Ha a böngészőben szeretnénk látni amit gépelünk, akkor az F4 billentyűzettel tudunk átváltani, és újbóli megnyomásával tudjuk elküldeni a telefonra a begépelt szöveget.

Akik egyszerre akarják használni a billentyűzetet a telefonon és a wifi kapcsolaton keresztül, azoknak is van megoldás. AOSP WiFi Keyboard néven kell a Playben megkeresni az alkalmazást, ami ezt tudja. Abban ugyanis a fejlesztő egy gyári android billentyűzetbe tette bele a most bemutatott programot.

Remélem más is hasznosnak találja majd a programot, gépelésre fel!

2013.10.11.

+