MojAndroid
(x) hirdetés

Két napja még azon szomorkodhattunk, hogy csak Iphone-ra jönnek ki az új Google alkalmazások és frissítések, de úgy látszik nem csak az iOS fejlesztők dolgoznak a Google-nél, mert tegnap elkezdték az frissítéseket néhány “első vonalas” Google terméknél Androidon is. Egész pontosan megújul a Gmail, a Youtube, a Google Search, a Google Voice és a Hangouts. Utoljára egy hónapja volt ilyen nagy frissítés áradat, akkor többek között a Waze, Google Maps és a Keep volt a középpontban. Nézzük meg mik változtak most!

Gmail

Teljesen új dizájnt kapott az alkalmazás, most már végre normálisan, illetve esztétikusabban jelennek meg a nemrég bevezetett kategóriák. De az üzenetek olvasó nézete (a fenti képen bal oldalt) is sokkal szebb lett. Emellett kaptunk néhány új beállítási lehetőséget is, amivel jobban “kézreszabhatjuk” az email klienst, javítottak a többszörös kijelölésen (a fenti képen jobb oldalt), és bónuszként arról is értesít a listanézet, ha a beállításokban ki van kapcsolva a szinkronizálás (a fenti képen középen).

A változások teljes listája itt olvasható angolul: [link]

Hangouts

03.png

Végre visszatért a kapcsolatainknál az online státusjelző! Egy kis zöld ikon jelzi, ha a barátunk elérhető éppen. Emellett javult a kapcsolataink listázása és kezelése. A kapcsolati nézetben először azokat az embereket listázza, akikkel fecsegtünk már, aztán a gyakran keresett kapcsolatainkat mutatja, és végül az összes kapcsolatunkat böngészhetjük.

A változások teljes listája itt olvasható angolul: [link]

Google Voice

A Google Voice úgy látszik nem teljesen halott dolog. Bár továbbra is csak kevés országban elérhető, akin ilyen szerencsések, azok örülhetnek mert a programban néhány hibát kijavítottak, ezentúl biztos jobb lesz nekik. A változások listája a Play adatlapon elolvasható.

Youtube


A változások listáját nem találtam sehol, de két dolgot vettem észre, amit a külföldi szaksajtó is megerősített. Az egyik, a reklámok megjelenése a főoldalon, a másik pedig egy beállítási lehetőség, amivel engedélyezem, hogy a Youtube alkalmazás értesítsen, ha az érdeklődésemnek megfelelő videót talál.
A Youtube-val kapcsolatban sokkal érdekesebb hír, hogy hamarosan bevezetik, hogy a hozzászólások a Google + profilunkkkal történjen, hasonlóan a Google Play hozzászólás rendszeréhez. Mindez angolul: [link]

Google Search

Sajnos nem adtak ki semmilyen hivatalos információt erről, így csak a taálgatások mennek a technikai fórumokon.
Az Android Police szerint az újdonságok: a nyelvi csomagok letöltését szabályozhatjuk, a TV programokkal kapcsolatosan történtek fejlesztések (USA), és a tablet UI az, ami megváltozott a Google Nowban. Az XDA még hozzátesz ehhez 1-2 olyan Now újdonságot, amik szintén az USA-ban érdekesek. Úgymint autókölcsönzés, repülési információk, stb.
Ha valaki észrevett még valamit, akkor kommentelje be a cikk alá!

a ráadás

A fenti frissítések mellett ma a cég kibővítette a Google Play Books elérhetőségét újabb országokkal. Úgymint: Indonézia, Hong Kong, Malajzia, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Vietnám és Új Zéland.

A cég ma kiadott egy vadonatúj alkalmazást, ez pedig a Google Shopping Express. A programmal a bevásárlásainkat tudjuk mobilon elintézni, de csak akkor, ha San Franciscoban élünk.

A felső kép forrása az XDA.

(x) hirdetés
2013.09.26.

+