MojAndroid
(x) hirdetés

Másfél hónappal ezelőtt indította el a Google az Android Eszközkezelő szolgáltatását, és úgy látszik nem álltak le a fejlesztéssel, mert a minap megjelent az Eszközkezelő webes felületén a távoli zárolás lehetősége.

Az Eszközkezelő indulásakor csak arra volt lehetőségünk, hogy távolról lekérdezzük az eszköz földrajzi helyzetét (pár méteres pontossággal), meg tudtuk csörgetni (akkor is, ha le volt némítva) és törölni tudtuk a telefon tartalmát. Az új funkcióval lehetőségünk van a készüléket azonnal zárolni, és megadhatunk a feloldáshoz egy jelszót is, amit akkor kell majd megadnunk a készüléken, ha az visszakerült a tulajdonunkba. Csak a jelszó megadása után lesz lehetőségünk belépni a telefonra, és visszaállítani a korábbi biztonsági beállításunkat (feloldási minta, arc, stb.), vagy megadni egy újat a készülék beállításai között.

jelszo.jpg

A zárolással tehát kaptunk egy barátságosabb megoldást az elveszített telefonunkon lévő adataink védelmére. Azért egy munkahelyen (kocsmában) felejtett telefon esetén nem szívesen töröltem volna le az adataimat, viszont a zárolás lehetősége legalább lehetőséget ad, hogy biztonságba helyezzem a cuccokat, amik rajta vannak, amíg visszakapom a telefonomat.

Ha nem aktív a zárolás és törlés gomb, akkor az előző cikk alján lévő hibaelhárítás lépéseit kell végigcsinálni.

2013.09.25.

+