MojAndroid
(x) hirdetés

A Quickoffice céget már tavaly felvásárolta a Google, de eddig a Quickoffice szoftverben nem sok jelét láttuk ennek az összeolvadásnak. Valószínűleg eddig a háttérben folytak a fejlesztések, talán a webes Drive megújulása mögött is állhat Quickoffice tapasztalat, de erről sajnos nincsenek pontos információk.

Viszont az ok, amiért ez a cikk született, hogy most jelentősen átalakult az android (és iOS) Quickoffice szoftver. Most már nemcsak a telefonon/tableten lévő fájlokat képes kezelni, hanem (ha engedélyt adunk rá), akkor a Google Drive-ban lévő dokumentumainkat is megtekinthetjük, szerkeszthetjük, kezelhetjük benne. Ráadásul mindezt a funkciót nem a Pro változatba tették be, hanem az ingyenesbe, így bárki számára elérhetővé tették ezt a funkciót.

És itt még nincs vége a meglepetéseknek! Eddig a Quickoffice ingyenes verziója csak a dokumentumok betekintésébe adott lehetőséget, de a mostani frissítés után már fájlokat is tudunk létrehozni, és azokat szerkeszteni is tudjuk később, akár lokálisan, akár a Google Driveba mentettük el a létrehozott dokumentumot. Jelenleg három típusú dokumentumot tudunk létrehozni, szöveges fájlt, táblázatot és bemutatót. Érdekes módon a Drive-ban lévő dokumentumok közül csak azokat tudjuk szerkeszteni, amik Microsoft Word formátumban vannak, a Google dokumentumokat csak megjeleníteni tudja a szoftver (pdf formátumban). Az már csak hab a tortán, hogy a lokális (készüléken lévő) dokumentumainkat be is tudjuk tömöríteni.

További örömforrás, hogy aki szeptember 26-ig telepíti a szoftvert, és engedélyt is ad a Google Drive dokumentumainak kezelésére, az kap ajándékba 10 GB tárhelyet két éves időtartamra. A tárhely aktiválása a Google szerint folyamatosan történik, ezért lehet, hogy az engedélyezés után még várnunk kell egy kicsit, amíg megkapjuk a bővítést. Akit érdekel, a tárhelyéről ezen a linken érhet el információkat.

Hivatalos bejelentés: [link]
A Pro és Pro HD felhasználók itt tájékozódjanak az éket érintő változásokról: [link]

(x) hirdetés
2013.09.21.

+