MojAndroid
(x) hirdetés

Ahogy Kobak is megírta, tegnap robbantotta az androidos közösséget Sundar Pichai bejelentése az érkező új Android verzióról. Aztán elkezdtek csepegni az infók, és jönnek a találgatások, ahogy ez szokás. Nézzük végig, hogy mit is tudunk most.

– Továbbra sem növelik az Android főverziószámát, nem az Android 5.0 érkezik, ismét csak eggyel lép előre a pont mögötti számláló. Annyi a különbség az előz két verzióhoz képest (4.2 és 4.3), hogy most nevet is adtak az új verziónak. Az Android 4.4 – a korábban megszellőztetett, majd Google által is használt Key Lime Pie helyett – a KitKat nevet kapta a keresztségben.

– A Sundar bejelentése után nem sokkal aktiválták az Android oldalán is az új verzió weboldalát. Egyelőre csak egy történeti áttekintő van az oldalon, később majd itt lesznek az új verzióban megjelenő újdonságok is: [android.com/kitkat].

– Az új név bevezetése a Nestlé céggel közösen történt, állítólag még pénz sem vándorolt egyik cégtől a másikhoz. Az viszont tény, hogy az új Android verzió megjelenésével közel egy időben a KitKat is elkezdett egy Androidos promóciót, és megjelent a boltokban az “Android KitKat” édesség. Na, ki látja meg először egy boltban? Lehet vele nyerni egy Nexus 7 (2013)-at is!

kitkat.png

– Íme az első videó az Android KitKatről (amiben apró fricskák is vannak az Applenek): LOL
[video:http://www.youtube.com/watch?v=OKOrkLxOBoY]

– Mellékesen már 1 milliárd Android aktiválásnál tartunk (kb. minden hetedik ember a világon Androidot használ), elég durva szám!

És a végére egy pletyka:
– A KitKat szobor felállításáról készült videón, a 38. másodpercnél feltűnik egy úriember egy ismeretlen, Nexus feliratú készülékkel. Ha az tényleg a Nexus 5, akkor úgy látszik megint LG készülék jön ősz végén.

nexus-5-1020-rumor_large_verge_medium_landscape.jpg

(a videót azóta a Google priváttá tette, de akit nagyon érdekel, itt megnézheti: http://bit.ly/14iqSjV)

UPDATE:
Android KitKat unboxing: [link]

2013.09.04.

+