MojAndroid
(x) hirdetés

A hét híre(i): a Google titkos tervei

  • A Wall Street Journal szerint a Google nagyon érdekes dolgokat tartogat nekünk a közeljövőre: egy játékkonzolt, egy okosórát, és egy Nexus Q frissítést is. A lap forrása persze “according to people familiar with the matter”, vagyis kb. én is kijelenthettem ezt két sör, egy Jäger, és egy Unicum kör után (olyankor nagyon familiar tudok lenni), ettől függetlenül ha csak részben igaz (mondjuk okosóra), vagy Nexus Q), már izgalomba jövök.
  • Persze a Google játékkonzol nem légüres térbe fog érkezni, itt van mindjárt a BlueStacks GamePop és GamePop Mini, amelyeket 129 dollár környékén már meg is lehet majd venni, és 1 évnyi nem túl vészes előfizetési díj fejében jönnek a játékok is. Ez pedig olyan agresszív árazás, amibe szinte nem is értem, hogy a Google miért száll be.

Google Edition!

  • Mondanám hogy a hét híre, ha párezer kilométerrel balra lenne a fotelem és nem itt, te zordon Kárpátoknak fenyvesekkel vadregényes tája… mögött. (Kínzó kérdés: te zordon Kárpátoknak fenyvesekkel vadregényes tája és Isten háta milyen nexusban van egymással?) Szóval az USA-ban elkezdték árulni végre a HTC One és Samsung Galaxy S4 Google Edition-öket, a Google Play Store-ban. Nem olcsó egyik se (599 és 649 USD, respectively), kíváncsi leszek, ideát mennyiért fogják vesztegetni… Sokkal érdekesebb lesz a firmware-jük, és annak egy szolgáltatótól vásárolt bloatware-es ROM-os eszközre való elegáns rádobása.
  • Szabó Balázs jóvoltából hands-on is van annak, aki kedveli a Google Edition Pr0n-t…
  • A Huawei is erősen gondolkozik azon, hogy kiadjon egy Google Edition telefont. A szerencsés áldozat a Huawei Ascend P6 lenne. Úgy legyen!
  • És egy kis Appvasárnap cameo: az Android Police jól megnézte a tegnap már említett Android 4.3 leaket, amiben szinte semmi új sincs (kivéve a kamera persze), és azt találták, hogy kb. a legnagyobb változás az, hogy a Roboto fonton is újítottak kb. 5-öt. Matthias Duarte vélhetően egy maximalista állat, de ezért szeretjük.

Hardvár

  • Oké, akkor most már lement az első körös Google Edition vad öröm? Akkor elkezdhetünk fókuszálni a következő Google termékre, a Motorola X-re. Most pl. úgy hírlik, hogy lencsevégre kapták, és hát végülis nem is néz ki rosszul.
  • Kiszivárgott a következő Nexus 7 néhány speckója is, persze “grain of salt”: 7″, 1920×1200 pixel, 2 GB RAM, 32 GB tárhely, 5 Megapixeles hátlapi és 1,2 Megapixeles előlapi kamera, 4000 mAh akku, és LTE támogatás. Nem rossz egy low end tablettől!
  • A Sony következő zászlóshajója, ami jelenleg Honami névre hallgat, néhány most kiszivárgott infó szerint egy vadállat eszköz lesz. A Snapdragon 800 chipset még hagyján, de 20 Megapixeles kamera, ami ráadásul 4K videókat fog tudni felvenni!… És ISO 12800 és Steadyshot mód. És egy saját kamera ui, addon lehetőségekkel. Azt kell mondjam, hogy a Sony nálam eddig is a mobilfotózás csúcsa volt, ha tehát a korábbi minőséget akár csak lineárisan növelik, a Honami egy kötelező darab lesz.
  • Szeptemberben érkezik a Sony SmartWatch 2: szépnek szép, jónak jó, az akkuidőről sokmindent nem tudni, bár a Sony szerint az összes mostani okosórát alázza majd. A bővíthetőségről (aka. appokról) pedig a Sony Open SmartWatch kezdeményezés gondoskodik majd.
  • A Samsung leült haverjával, Bencs Márkkal, és megküldték egy kicsit az új tabletet, a Samsung ATIV Q “tablaptop”-ot AnTuTu-val. Az eredmény: az ATIV Q csíkja kb. kétszer olyan hosszú, mint a második Galaxy S4-é. Számszerűsítve: az ATIV eredménye 54861, míg az S4 27417-et ért el. Mit tettek ebbe a cuccba?… és hányat???

Mint mindig, most is köszönjük a sok érdekességet, amit megosztottatok velünk Google+ közösségünkben!

2013.07.01.

+