MojAndroid
(x) hirdetés

Udv nektek! A cikket a telefonrol irom, ezert ekezetek nem lesznek, ezert elore is elnezeseteket kerem. Ez nem teszt lesz, es kepeket sem toltok fel, mivel ezekbol mar igy is van eleg a neten. Arrol fogok irni, hogy milyen a telefon napi hasznalat kozben.
Kicsomagolas utan nem a Samsung/AOSP romoktol megszokott menu fog fogadni, hanem a HTC setup. Samsung utan szokatlan (es idegesito) volt, aki ilyen telefonrol tervez valtani, az valassza az adatmasolasok es backup-ok mellozeset, maskulonben facebook, dropbox, es tarsai belepokepernyoje fog fogadni.
Ezek utan elindul a Sense launcher. Izlesek es pofonok, ugye, nekem elso dolgom az Apex Launcher telepitese volt. Ha androidos telefonrol valtunk, es google fiokunkba mentettuk nevjegyeinket, akkor szinkronizacio utan termeszetesen az osszes elerheto lesz. Samsung, illetve AOSP utan kimondottan szokatlan a feloldokepernyo, az ikonok felfele huzasaval lehet elinditani ax appokat, az egyszeru feloldas pedig a kepernyo felfele huzasa (en meg mindig a bongeszot inditom a leggyakrabban, persze veletlenul).
Az 1080p kijelzo tueles, viszont AMOLED utan tul vilagosnak tunik. A kijelzo merete az egykezes hasznalat lehetosegenek hatarait surolja, es a kepernyozar gombjanak elhelyezese sem konnyit a dolgon, mivel a bal felso sarokra kerult, ugyanakkor kollegam S4-e egy kezzel hasznalhatatlan. A hangeroszabalyzo es kepernyozar gombjai egyebkent szinte ki sem emelkednek a keszulekhazbol, igy megszokast igenyel hasznalatuk, cserebe viszont kimondottan jol nez ki. Jobbkezesek szamara hatrany, hogy a jack a jobb felso sarokra kerult,igy zenehallgatas kozben meg nehezebb elerni a kepernyozar kapcsolojat. A toltocsatlakozo a jobb also sarokra kerult, es “fejjel”, azaz a micro-USB vastagabbik felevel felfele kell bedugni a kabelt – a samsungom utan ez kimondottan furcsa volt.

A zene

Ennel a telefonnal ezt kulon ki kell emelnem. Hihetetlen elmenyt nyujt meg gyari lejatszoval es fulessel is, ha pedig powerAMP lejatszot, es dragabb fulhallgatot hasznalunk, akkor felulmulhatatlan. Nem lehet leirni, ezt hallani kell. A melyhang leszedi a fejedet, a magasak tisztak, max hangeron pedig ugy erzed, hogy ot perc mulva megsuketulsz.
Telefonalas kozben a hang meglepoen tiszta, meg akkor is, ha a masik fel egy 3310-es Nokiat hasznal.

Az akksi folyamatos nyomkoraszas eseten eddig napi ketszer kert enni, de ez bekapcsolt wifi, gps, bluetooth, nfc es mobilnet mellett ertendo. Csak mobilnettel vagy wifivel, normal hasznalat mellett boven eleg estenkent tolteni.

Osszessegeben az idegesito tulajdonsagainak 90%-a a Sense-nek koszonheto, es nehany perc alatt megszuntetheto. Fontosnak tartom meg, hogy ha ilyet veszel, koss ra biztositast. Draga, es nehezen szervizelheto telefon, itt havi 15 euroert teljeskoru biztositast lehet ra kotni, ami szerintem mindenkepp megeri.

A kamerarol sokat nem tudok mondani, full hd LCD teven visszaneztuk a kepeket, es ugyan latszik, hogy telefonnal keszultek, de minoseguk boven megfelel az elvarasoknak. A GPS gyorsan jelet fog, es jol navigal, valamint a Google now is nagy segitseg utazasok kozben.

Ha uj telefont keszulsz venni, en mindenkepp ezt javaslom. Minosegerzetben is agyonveri a muanyag S4-et, a fekete peldany pedig szerintem ezerszer szebb.

Root es custom rom egyelore nincs rajta, mivel elvileg a garancia es a biztositas is elveszik miatta. Ezeknek jarj utana vasarlas elott.

2013.05.27.

+