MojAndroid
(x) hirdetés

…érdekes kérdés szerintem nagyon, mivel manapság lehet következtetni a sztereotipizáló agynak egy-egy telefon után is a használója személyére. Én például nem tartom magam egy olyan embernek, aki megítél, vagy berak egy skatulyába egy embert, mielőtt jobban meg nem ismerné, de nekem is van egy sarkalatos pont és ez nem más, mint a tetovált szemöldök. Azon már gondolkoztam néhány beszélgetés után olyan lányokkal/hölgyekkel, aki szemöldökük míves ívét egy vékony tetovált csíkkal helyettesítették, ami vagy követte az eredeti ívet, ami a szem “öldökét” illeti, vagy random egy csík volt a szem fölött valahol, hogy tulajdonképpen nem is tetováló-pisztollyal csinálják ezeket a vonalakat. Hanem egy központi agyelszívót indítanak be minduntalan és szemöldök csíkonként megcsapolják 20-25 %-al a delikvens agyát ezzel csökkentve az IQ-ját. Ez egyenlőre csak egy tézis, de már tervezem, hogy egy komoly Angol vagy Norvég tudóscsoporttal a végére járatok a feltételezésemnek.
Elkalandoztam, megesik, szóval telefont választani nem könnyű manapság. Rengeteg féle készülék van és szaporodnak a brandek is a piacon. Azt mondom, hogy bizonyos eseteket leszámítva az okostelefon egy nagyon jó választás, erre nem térnék most ki, hogy miért, egy következő írásomban kifejtem (vagy nem). Ha ezen túlvagyunk, akkor jön az első nagy válaszút az operációs rendszer. Én évekig használtam régifajta 6.1-es window-os rendszerű okostelefont, mivel PC-n is window-t használok, tökéletes volt a kompatibilitás, naptár, képek, meg amit lehetett szinkronizálni, gördülékeny volt, ha az ember egyszer átrágta magát a kezdeti beállítások kuszaságán. De, ahogy telt az idő és elkezdtem használni a g-mail-t, szépen bekebelezett a google, most egy kellemes emésztő fázisban vagyok a Google nagyhatalom gyomrában, de amilyen gyorsan változik ez a világ, nem lennék meglepve, ha évek multán egyszer csak a nemesebbik felén távoznék. Így hát nekem, az androidos rendszer a legmegfelelőbb. Iphone-ra sose gondoltam, mivel túlárazottsága okán állandóan átverve érezném magam. Plusz a magyar Iphone használók nagy százalékánál eszembe jut az a bizonyos attitűd, amitől menekülök, itt egy örökérvényű ideillő Neurotic szám, amit most hallgass meg “Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy” ! Blackberryben meg semmi olyan nincs, ami megfogna, mivel nem használok üzleti mail szolgáltatást…stb semmi előnyt nem látok benne.

Jöhet az utlosó elágazás a kiválasztás rögös útján, a márka kérdése. Neves gyártó, vagy kínai még (Európában) nem ismert, vagy esetleg a mostanában elterjedő csak kis piacra koncentráló hálózat-független, de olcsó telefon választása.
A nagy márkák mellet szól az általában remek support, nem kell várni a szervizelésnél, alkatrész mindig van, és általában tényleg minőségi darabokat adnak. Viszont vaskalaposan megtartják az alsó-közép és felsőkategória közötti különbségeket, így ár/érték arányban nem mindig a legjobb választás egy ilyen készülék.
A feltörekvő “kis” márkák (Huawei, ZTE…), ez nagyon izgalmas szerintem, mert itt a gyártók kompenzálnak. A névtelenséget ellensúlyozzák olyan processzorral, vagy gorilla glas-al, amivel egy nevesebb gyártó drágább készülékében találkozhatunk csak. Ez nekem tetszik, példaként mondom, hogy szívesebben együtt vagyok egy olyan lánnyal, akinek mondjuk egy vagy két melltartókosár számmal kisebb méretű a melle, de egy többszörösen összetett mondatból álló kérdést gond nélkül megért, és ne adja az ég, hasonló mondatszerkezettel még válaszolni is tud egy vitriolosat, mint egy olyannal, akinek hatalmas szemet és minden érzékszervet gyönyörködtető a keble, de csak tátog, mint egy ponty. Ahogy ezt a mondatomat leírtam bal kézzel be is húztam magamnak, mert tényleg semmi párhuzam nincs a mellméret a “jónőség” fogalma között.
Utoljára hagytam azokat a telefonokat, amik nagyon friss márkák és csak kis piacra koncentrálnak, megkeresik közvetlen a kínai gyártót, vesznek annyi készüléket, amennyivel le tudnak fedni egy viszonylag kicsi piacot, és nagyon gyorsan reagálnak a felmerülő piaci résekre. Ilyen pl. a Myaudio, behozta a hatalmas tabphone-okat, amik kísértetiesen hasonlítanak a Samsung új tepsi telefonjára, csak harmad áron elérhetők fele olyan hardverrel. Itt nagyon félnék a supporttól, és a szerviztől, de lehet, hogy alaptalanul.
Jó lenne egy olyan teszt, amiben ki lehetne próbálni az egyes gyártók szervizelési hajlandóságát.
Nekem a legjobban a kínai márkás középkategóriás telefonok jönnek be, nagyon tetszik, hogy be akarnak törni nyugatra és közben hatalmas versenyhelyzetet teremtenek, ez a végfelhasználónak mindig jó.
Én jelenleg egy Huawei G300-at nyomkodok, amit használtan vásároltam 20 ezer forintért, ha csak rágondolok az árra nevet a lelkem. Nagyon fájna egy telefonért 20-30 ezer forintnál többet adni.

Ez az egész telefonválasztósdi dolog egy emocionális döntés (meg pénztárcafüggő).
Lehet választani úgy is, ahogy két haverom csinálta egyszer. Történt ugyanis egy szép tavaszi napon megbeszélt találkán, ahol a sárga földig aljasodtak sörök és tömények jótékony hatására és addig heccelték egymást, amíg egy szolgáltató kirendelt irodájában találták magukat, mindkettő vásárolt egy-egy a másik által ad- hoc alkoholgőzben kiválasztott telefont, hűségnyilatkozatra…

Elmondod, hogy milyen telefonod van és miért azt választottad?

2013.04.16.

+