MojAndroid

Csütörtök este Európában elsőként kézbe vehettük a Samsung legújabb zászlóshajóját, az S4-et. A telefon specifikációját nem elemzem itt ki, de a bejegyzés végén olvasható a hivatalos sajtóközlemény, illetve betettem a videót az unpacked eseményről, ha esetleg valaki még nem látta.

dsc_5536-jo-kobak.jpg


Azonban most térjünk vissza a bemutatóhoz.

Az esemény a Dual camera bemutatóval indult. Ez egy vicces, de szerintem nélkülözhető funkció. Az előlapi, s hátlapi kamerát tudjuk egyszerre használni. Ez videotelefonálásnál jól jöhet, de videotelefonálásra egyelőre a Skype az etalon, így amíg ők nem támogatják a funkciót, addig ez elég szűk körben használható igazán. Ezután a Drama shotot is láthattuk élőben. Ez is egy jópofa funkció. Összességében azt kell mondjam, hogy az S4-ben a Samsung még nagyobb hangsúlyt fektetett a kamera funkciókra.
Ez a Galaxy Camera után érthető is, s nagyon okosan egyre nagyobb erővel próbálják a mobil fotózást teljesen uralni.

Ami izgalmas volt, az a Samsung hub. A hub eddig is létezett, s vásárolhattunk zenét, a olvasnivalót, s játékokat, de mostantól filmeket is lehet vásárolni, illetve kölcsönözni. Ennek 800 Ft körüli ára, azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon barátságos, s nagy sikere lehet az itthoni piacon. A filmek mind kölcsönzés, mind vásárlás esetén drm-mel kerülnek a telefonunkra.

Izgalmas az S health app, ami mindamellett, hogy egy szépen kivitelezett alkalmazás, induláskor itthon is már 3 kiegészítővel kapható, s a kiegészítők száma a későbbiekben csak gyarapodni fog. Vérnyomásmérő, vércukor, stb. minden, ami szükséges, s érdekes lehet.

Érdekes lépés, hogy a Samsung megoldotta a céges / privát élet külön választását. Így a cégnek kontrolja lehet a teljes céges profil felett, de a privát dolgaink “biztonságban” lehetnek. Kiváncsi vagyok majd erre a funkcióra a valóságban. Enterprise környezetben sikeres koncepciónak tűnik.

Air view – légies gesztusok. A Samsung hadat üzent a touch kesztyű gyártóknak, s a telefon érintés nélkül is kezelhető.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=H6U4w3ypPao]

Nem tökéletes, de még a software az eszközökön nem a végleges verzió volt. Várható volt ennek a funkciónak, s a Smart scrollnak is a megjelenése az S3 “figyelő” funkciója után.

Összességében az S4 mindenben picit jobb lett, mint az S3 volt, de szerintem a legnagyobb előrelépés a fogásban van. Sokkal jobb kézbevenni, mint az S3-mat, kényelmes, masszív érzetet kelt az emberben.

És végül a remek hír, a telefon várhatóan április végétől itthon is elérhető lesz.

Az S4 mellett bemutatásra került a HomeSync. Vicces módon a Google is készített valami hasonlót, Nexus Q néven, de aztán teljesen elhanyagolta. A HomeSync lehet az első igazán sikeres androidos set top box. 1tb, 8 felhasználó támogatása. Mindemellett app nem csak Samsung telefonokra. Az ára várhatóan 70e Ft körül lesz majd.

A csatolt képekért köszönet Csapó Benedeknek.

Végére az unpacked event, illetve a sajtóközlemény a telefon tulajdonságaival:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=Yaw6CSaPnfk]

A Samsung GALAXY S 4 tervezői egy olyan okostelefont akartak létrehozni, amely azokon a területeken a legerősebb, amiket a tulajdonosai a legtöbbre értékelnek: ismeri az emberi kapcsolatok fontosságát, megkönnyíti a barátokkal és a családtagokkal való kapcsolatteremtést, egyszerűbbé és gondtalanabbá teszi a mindennapokat, valamint új élmények szerzéséhez járul hozzá.

A GALAXY S 4 még karcsúbb és kecsesebb, mint elődei – tömege 130 g, míg vastagsága mindössze 7,9 mm –, mégis jóval több erőt rejt magában azoknál. A bevezetéskor két színben, fátyol feketében és zúzmara fehérben lesz kapható, de az év folyamán további színvariációk is várhatók.

„A GALAXY S sorozat korábbi tagjaihoz hasonlóan a GALAXY S 4 képességeit is teljes egészében a felhasználói igények alapján terveztük meg. A felhasználók ösztönöztek minket arra, hogy egy még jobb okostelefont készítsünk, mi pedig a GALAXY S 4-gyel inspiráljuk őket arra, hogy még teljesebb életet éljenek” – mondta el Kunos Balázs, a Samsung mobil és IT üzletágának igazgatója.

Jelentőségteljes pillanatok
A GALAXY S 4 képes arra, hogy megörökítse tulajdonosai életének minden meghatározó pillanatát. A világ első Full HD Super AMOLED technológiájú, 5 hüvelykes képátlójú, 441 ppi képpont-sűrűségű kijelzője a lehető legjobb képminőséget nyújtja. A Samsung GALAXY S 4 strapabíró útitársa lesz a felhasználóknak a Corning új Gorilla® Glass 3* kijelzőjének köszönhetően.

A 13 megapixeles hátlapi kamerával felszerelt GALAXY S 4 „Dual Camera” képessége révén az előlapi és a hátlapi kamera egyszerre tud fotózni vagy videózni, az elkészült felvételek pedig egyszerűen, 8 különböző módon egybefűzhetők, így a végeredmény magában foglalja a témát és a környezetét is. A „Dual Video Call” szintén a két kamera egyszerre történő használatán alapul: videohívás közben a telefon tulajdonosa magát és környezetét is megmutathatja beszélgetőpartnerének. Hasonlóan különleges a „Drama Shot” funkció, amellyel mozgó témáról gyönyörű time-lapse videók készíthetők egyszerűen, vagy a „Sound & Shot”, amely megőrzi a kép készítésekor hallható környezeti zenét és hangokat is, tökéletesen visszaidézve így a fotó készítésének körülményeit.

Ezek a jelentőségteljes pillanatok mostantól albumba is rendezhetők a „Story Album” funkciónak köszönhetően, amely automatikusan képes összegyűjteni egy-egy eseményhez kapcsolódó minden fotót és helyszínadatot. Ezek az albumok a Blurb-bel kötött együttműködésnek köszönhetően nem csak az interneten, hanem nyomtatott formában is élvezhetők.

Valódi kapcsolatok
A Samsung GALAXY S 4 minden eddiginél többre értékeli az emberi kapcsolatokat. A „Group Play” lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül, Wi-Fi hozzáférési pont igénybe vétele nélkül összekapcsolódjanak a közelükben levők telefonjaival azért, hogy megosszanak vagy közösen hozzanak létre tartalmakat, illetve játsszanak egymással. A „Share Music” révén pedig egyazon szám játszható le több telefonon egyszerre.

A GALAXY S 4 világszerte támogatja a leggyorsabb mobilinternetes szabványokat, azaz a HSPA+ 42 Mbps és a 4G LTE hálózatokat.

Könnyebb mindennapok
A felhasználók olyan okos megoldásokat keresnek, melyek segítségével leegyszerűsíthetik mindennapjaikat. A GALAXY S 4 arcokat, hangokat és mozdulatokat érzékelő funkciói is ezt a célt szolgálják.

A „Samsung Smart Pause” lehetővé teszi a kijelző tekintettel való irányítását. Ez azt jelenti, hogy az éppen nézett videó megáll, ha a felhasználó leveszi a szemét, majd folytatódik, ha újra odafigyel. A „Samsung Smart Scroll” segítségével a böngésző vagy az éppen olvasott levél görgethető a kijelző érintése nélkül, egyszerűen a szem és a csukló mozgatásával.

Az „Air View” segítségével bele lehet nézni egy emailbe, képbe vagy videóba, anélkül, hogy meg kellene nyitni azt – ehhez csupán az ujját kell az adott tartalom fölé tartania a felhasználónak. Az „Air Gesture” pedig lehetővé teszi a zeneszám váltását, a weboldal görgetését vagy egy hívás fogadását csupán egy csuklómozdulattal.
Az „S VoiceTM Drive” autóvezetésre fejlesztett hangalapú irányítási rendszer: a kocsihoz Bluetooth-on csatlakoztatva a telefon automatikusan autóvezetési üzemmódba vált át. Ilyenkor a szövegeket beszéddé alakítja, így az üzenetek egyszerűen és biztonságosan meghallgathatók a kijelző használata nélkül is.

Az „Optical Reader” képes automatikusan felismerni szöveget, névjegyet vagy egy QR-kódot, és fordítást, tárcsázást vagy keresést hajt végre a felhasználó kívánsága szerint.

A „Samsung WatchON” révén a GALAXY S 4 a TV-t, a set-top boxot, a DVD lejátszót vagy a légkondicionálót is kezelni képes távirányítóvá alakítható át.

Egészségesebb élet
A GALAXY S 4 „S Health” alkalmazása a különböző beépített érzékelők segítségével a felhasználók egészségügyi állapotát is figyelemmel kíséri. Ezt étkezési napló, edzésnapló és alvásnapló egészíti ki, így a telefon valóban gondoskodik arról, hogy tulajdonosa minél fittebb maradjon.

A szemek kímélése érdekében a „Samsung Adapt Display” a képernyőt, a hallás megóvására a „Samsung Adapt Sound” pedig a hangerőt optimalizálja.

A Samsung GALAXY S 4 hazánkban várhatóan május elejétől lesz kapható.

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2013. 03. 30.
  • farrvince

    Szerintem sok szepmontbol egy nagy szar!

    • 11robi11

      A hozzászólás kevés szempontból is az!

+