MojAndroid
(x) hirdetés

Kezd elülni a HTC One és a Samsung Galaxy S4 körüli por, amit a két új zászlóshajó bejelentése kavart fel, és egyre inkább a közelgő Google I/O felé fordítjuk a tekintetünket. A fanatikusok szerint ott fogja bejelenteni a keresőóriás az Android következő főverzióját az 5.0 kódjelű Key Lime Pie-t. Rögtön napvilágot láttak a hírek, mely Samsung termékek kapják majd meg a frissítést.

Bár, a verzióváltás egyelőre még csak pletyka, a SamMobile információi szerint, a koreai cég már beütemezte a frissítési ciklust, és megjelölte azokat a modelleket, amelyekre hivatalosan is megérkezhet a KLP.

A hardveres paramétereket figyelembe véve, az egy évesnél idősebb modellek nem kapják meg a következő Android mainstream verziót. Ezzel szemben a “fiatalnak” számító készülékek, a most bejelentett S4, a tavalyi csúcsmodell S3, valamint a Note 2, a Note 8.0 és a Note 10.1 tulajok izgatottan várhatják majd az OTA update-eket.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a többi Galaxy megkapná a jelenleg legfrissebb 4.2.2-es Androidot. Itt is mérlegelték a hardverezettséget valamint a humán erőforrást, így a következő modellek számíthatnak erre a verzióra: Galaxy S2, Galaxy Note, Galaxy Grand, Grand Duos, Galaxy S3 mini, Galaxy Express, Galaxy Premier, Galaxy S2 Plus, Galaxy Young, Galaxy Young Duos, Galaxy Fame ésGalaxy X Cover 2.

Mit jelent ez ránk nézve? Azok a felhasználók, akik még vásárlás előtt állnak, alaposan meg kell gondolniuk, hogy melyik modellt választják. Ha valaki szereti folyamatosan a legfrissebb verziókat a telefonján tudni, azoknak talán érdemes kicsit spórolni és megvenni valamelyik felsőbb kategóriájú Galaxy modellt, vagy adott esetben a Google referenciamodelljét a Nexus 4-et.

Forrás: androidauthority, sammobile

2013.03.18.

+