MojAndroid

Kezd elülni a HTC One és a Samsung Galaxy S4 körüli por, amit a két új zászlóshajó bejelentése kavart fel, és egyre inkább a közelgő Google I/O felé fordítjuk a tekintetünket. A fanatikusok szerint ott fogja bejelenteni a keresőóriás az Android következő főverzióját az 5.0 kódjelű Key Lime Pie-t. Rögtön napvilágot láttak a hírek, mely Samsung termékek kapják majd meg a frissítést.

Bár, a verzióváltás egyelőre még csak pletyka, a SamMobile információi szerint, a koreai cég már beütemezte a frissítési ciklust, és megjelölte azokat a modelleket, amelyekre hivatalosan is megérkezhet a KLP.

A hardveres paramétereket figyelembe véve, az egy évesnél idősebb modellek nem kapják meg a következő Android mainstream verziót. Ezzel szemben a “fiatalnak” számító készülékek, a most bejelentett S4, a tavalyi csúcsmodell S3, valamint a Note 2, a Note 8.0 és a Note 10.1 tulajok izgatottan várhatják majd az OTA update-eket.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a többi Galaxy megkapná a jelenleg legfrissebb 4.2.2-es Androidot. Itt is mérlegelték a hardverezettséget valamint a humán erőforrást, így a következő modellek számíthatnak erre a verzióra: Galaxy S2, Galaxy Note, Galaxy Grand, Grand Duos, Galaxy S3 mini, Galaxy Express, Galaxy Premier, Galaxy S2 Plus, Galaxy Young, Galaxy Young Duos, Galaxy Fame ésGalaxy X Cover 2.

Mit jelent ez ránk nézve? Azok a felhasználók, akik még vásárlás előtt állnak, alaposan meg kell gondolniuk, hogy melyik modellt választják. Ha valaki szereti folyamatosan a legfrissebb verziókat a telefonján tudni, azoknak talán érdemes kicsit spórolni és megvenni valamelyik felsőbb kategóriájú Galaxy modellt, vagy adott esetben a Google referenciamodelljét a Nexus 4-et.

Forrás: androidauthority, sammobile

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2013. 03. 18.
 • Áron Péterfy

  A magyar Note 10.1-esemre most futott be a Jelly Bean. Lehet, hogy lesz rá KLP, de nem belátható időn belül. :-(
  Az SGSII-mre még mindig csak ICS van.

 • Cserni Tamás

  Jó lenne tudni hogy melyik HTC készülékek kapják ha egyáltalán megkapják Key Lime Pie-t.

 • sgtGiggsy

  És akkor ezt most úgy kell értelmezni, hogy pl a Galaxy Nexus nem kapja meg az 5.0-t? Úgy volt, hogy a Nexus-ok életciklusa két év, a Nexus pedig még csak másfélnél jár.

  • Balázs Szabó2

   A Nexus egy teljesen más másvilág. Hiába a Samsung gyártotta, a felhasználók többsége a stock Android verziót használja, amit a Google a Nexus-okra kibocsát. Így meglepő lenne, ha a GNex nem kapná meg a KLP-t. Szerintem erről okkal nem nyilatkoztak eddig.

  • trance89

   11-es cyanogenmod lesz rá, méghozzá az elsők között kapja majd meg (a Nexus 4-el egyetemben), ennyi pedig nekem bőven elég, amúgy is 100x jobb mint a gyári
   4.2-től kezdve a gyári android egyre fosabb lett GNex-on, sok lagg és haszontalan funkciók, az utolsó tökéletes vezió a 4.1.2 volt
   hozzátenném ez nem csak az én véleményem, nagyon sok ember számolt be laggokról/bugokról a 4.2 óta, elég ha utánaolvasol MO legnagyobb GNex fórumán:
   http://gamepod.hu/tema/re_samsung_galaxy_nexus_alaprecept_jegkremes_szen/hsz_1-50.html

+